RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В рамках проекту "Діти війни" буде створено перший в Україні спеціалізований Центр для реабілітації дітей

На базі лікарні "Охматдит" в Києві буде створено сучасний реабілітаційний центр зі стаціонарним відділенням площею майже 600 м2. Також заплановано ремонт та реставрацію спеціалізованих приміщень: для ортезування та протезування, занять з ерготерапії, залів для занять з фізичної терапії. Будуть створені умови для роботи з пацієнтами з різними видами травм і патологій: діти, які отримали опікові травми, пацієнти після важких хірургічних втручань; діти з ампутаціями тощо. В рамках проекту заплановано закупівлю понад 190 одиниць медичного та реабілітаційного обладнання.

Реабілітаційний Центр стане унікальним, адже в Охматдиті, як найбільшій дитячій лікарні країни, зібрані найкращі спеціалісти, які долучатимуться до лікування пацієнтів, що проходитимуть реабілітацію.

В"Охматдит" лікуються діти з деокупованих територій, багато з них мають мінно-вибухові, осколкові та кульові поранення. Вони потребують довготривалої реабілітації та мають перебувати під постійним наглядом професіоналів. Однак відділення реабілітації не має умов для перебування дітей на стаціонарному лікуванні. Це ускладнює процес реабілітації, зменшує його тривалість та ефективність й часто не дає можливості впроваджувати необхідні сучасні реабілітаційні методики. На цей момент реабілітологи мають можливість працювати з дітьми, тільки в період їх перебування в інших стаціонарних відділеннях лікарні, або пацієнти змушені щодня їздити в Охматдит на заняття з реабілітологом, а часто це складно, бо більшість пацієнтів не з Києва. Тож створення єдиного Центру реабілітації з власним стаціонарним відділенням зробить процес відновлення дітей більш комфортним та ефективним.

За оцінками фахівців, сьогодні професійної реабілітації потребують тисячі українських дітей. Створення першого в Україні спеціалізованого Центру для реабілітації дітей, надасть можливість щороку допомагати більше ніж 3000 маленьких пацієнтів, з них до 300 зможуть пройти реабілітацію в умовах повноцінного стаціонару.

Поява новітнього дитячого Центру реабілітації, який працює з широким спектром захворювань в Україні, може стати прикладом для інших установ з надання якісних реабілітаційних послуг із застосуванням сучасних методик та підходів.

Для створення спеціалізованого Центру реабілітації для дітей, постраждалих внаслідок бойових дій, необхідно близько 40 млн грн, з них 25 млн піде на закупівлю медичного обладнання, а ще 15 млн – на ремонтні і будівельні роботи. Цю суму Львівський Оборонний Кластер та НДСЛ "Охматдит" планують залучити у вигляді благодійних пожертв в рамках реалізації проекту "Діти війни".