RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Можуть захопити всю клумбу і "з’їсти" сусідів: квітникарі назвали 5 рослин-агресорів. Фото

Гарний квітник завжди прикрашає присадибну ділянку. Однак досвідчені флористи знають, що, крім домашніх рослин, які не варто тримати вдома, деякі квіти за "характером" можна віднести до категорії рослин-агресорів, які будуть завдавати шкоди іншим квітам.

"Апостроф" розповідає, що саме не слід садити на подвір'ї, щоб виростити неповторний квітковий ансамбль.

Шипшина

Шипшина дає корисні плоди. Завдяки високому вмісту вітаміну С, чай та настоянки з шипшини зміцнюють організм та підвищують імунітет. Однак, фахівці не радять садити ці кущі поряд з іншими, адже вони можуть швидко витіснити інші рослини.

Читайте також: Спробуйте їх на смак: 7 їстівних рослин, які ми звикли вважати бур'янами

Дзвіночок карпатський

Дзвіночки мають витончені квіти, і при правильному виборі сорту не будуть завдавати жодної шкоди сусідам по клумбі. Важливо ретельно підійти до вибору сорту, адже деякі з них (наприклад, карпатський дзвіночок) можуть захоплювати землю на клумбі.

Люпин багатолистий

Люпини часто додають його до святкових букетів. Ці квітки мають високі яскраві суцвіття та насичену густу зелень. Це невибагливі рослини, які потребують ні догляду, ні особливих умов. Але люпин багатолистий вважається інвазивним. Його швидке поширення загрожує іншим рослинам і може зіпсувати вигляд вашого квітника.

Недоторка залізиста (бальзамін)

Бальзамін походить з Гімалаїв. Це дуже невибаглива рослина, яка зростатиме навіть на болотистих ґрунтах. Флористи радять обережно ставитися до висадки бальзаміну, оскільки він має дуже "агресивний характер".

Гігантський золотарник

Це стійка і витривала рослина. Але вирощувати її потрібно обережно. Якщо не контролювати процес розростання, золотарник може заполонити всю ділянку та знищити інші квіти.

Нагадаємо, що раніше "Апостроф" розповідав, які поширені квіти небезпечні для собак.

Вас також може зацікавити:

Коли можна пересаджувати кімнатні рослини: календар сприятливих днів

Зола – гарне добриво, але підходить не для всього: які рослини не можна їм підгодовувати

Як стимулювати повторне цвітіння орхідей: експерти поділилися