RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Росія била по Києву "Кинджалами": Залужний розповів про результати роботи ППО

Вночі вівторка, 16 травня, Росія завдала масованого ракетного удару по Україні з використанням найновіших гіперзвукових ракет "Кинджал". Українська ППО відбила усі ворожі ракети і БПЛА.

Про це повідомляє прес-служба головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також: Майже 200 тисяч: в Генштабі оприлюднили нові дані про втрати РФ

Повідомляється, что близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").

"Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України", - йдеться у повідомленні.

Крім того повідомляється, що у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу "Shahed-136/131", а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – "Орлан-10", "SuperCum". Усі дрони знищені.

Російський гіперзвуковий авіаційний ракетний комплекс "Кинджал Х-47М" несе гіперзвукові ракети, що здатні вражати як стаціонарні об’єкти, так і надводні цілі — авіаносці, крейсери, есмінці та фрегати. Ракета Х-47м2 "Кинджал" розроблялася для того, щоб долати системи ППО. За словами російських військових, вона здатна долати наявні та потенційні системи протиповітряної та протиракетної оборони. Проте вперше в історії на початку травня Україні завдяки ЗРК Patriot вдалося знищити російську гіперзвукову ракету "Кинжал". Остання нічна атака, схоже, довела міфічність потужності російських ракет, а робота української ППО отримає гідну оцінку в історії.

Вас також може зацікавити:

Нічний удар по Миколаєву: рятувальники показали фото та відео наслідків

У Хмельницькому окупанти пошкодили багатоповерхівки та школи

Вибиті вікна та спалені квартири: нічна атака дронів у Києві не пройшла без наслідків