RU  UA

Окупанти мають серйозні проблеми: екс – командир "Азова" про ситуацію в Бахмуті

План по Бахмуту – це повне оточення міста флангами для того, щоб зробити існування російської армії в цьому населеному пункті просто неможливим.

Про це Апостроф TV розповів екс-командир полку "Азов" Максим Жорін.

Читайте також: "Вагнерівці" залізли до Бахмута, як щури в мишоловку: Сирський на передовій оцінив сценарії на полі бою. Відео

"Коли ми зараз говоримо про бої за Бахмут, то насамперед, звичайно, основні надзвичайно важливі бої відбуваються навколо Бахмута, а саме на півночі та півдні самого міста. Всім подобаються хороші новини про просування української армії, але треба пам'ятати, що за цим кров і піт наших бійців, які реально роблять неможливі речі, які рухаються вперед, вибивають ворога з позицій, які потім закріплюються на цих позиціях, а потім ще рухаються далі", - розповів Жорін.

Він зазначив, що зараз є певні успіхи, але поки що не потрібно поспішати говорити про результат, оскільки до нього ще далеко.

"Але щодня вибивається з позицій ворог, і продовжуємо планувати для розвитку успіху цього надалі. План стосовно Бахмуту – це повне оточення міста по флангах для того, щоб зробити існування російської армії в Бахмуті просто неможливим. Техніку вони використовують, особливо це стосується регулярних частин. З того, що суттєво відрізнялось від подій тиждень тому, то це дуже широке використання авіації – у нас буває за добу по три-чотири рази авіаційні удари по наших позиціях, що раніше, безумовно відбувалось, але не в такій кількості. Це свідчить про те, що у них дуже серйозні проблеми”, - продовжив військовий.

Він також пояснив, чому ворог зараз перебуває у складному становищі :

"Завдяки тому, що ми намагаємось наносити ураження і знищувати за допомогою сучасних видів озброєння їхню техніку ще до того, як вона наближається, щоб нанести враження нам, дуже велика кількість їхньої техніки зараз навколо Бахмута стоїть згорілою, деяка навіть стоїть в колонах. І якщо в перші дні наших наступальних дій вони широко використовували свою техніку, ми по ній серйозно нанесли удари, потім вони намагались пішки ходити, але зрозуміли, що й це небезпечно, і зараз ворог знаходиться в досить складному стані, тому що ми бачимо його цілодобово, де б він не ховався”, - розповів Жорін.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що ЗСУ просунулися під час контратак під Бахмутом.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ просунулися біля Бахмута, окупанти підтягують штурмовиків: що відбувається в найгарячішій точці фронту

Кремль готує ґрунт для визнання Пригожина зрадником, "міжсобінні війни" розгораються.

ЗСУ здобули тактичний успіх у районі Бахмута: у британській розвідці пояснили перевагу