RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Екс-колега Дубінського за телешоу завищив у півтора раза вартість томографа для онкодспансеру - ЗМІ

Нардеп Олександр Дубінський, який перебуває під санкціями США, може мати вплив на аномально великі закупівлі для медичних установ Київщини.

Про це йдеться у розслідуванні видання "Наші Гроші", пишуть "Українські новини".

Нещодавній тендер від комунальної установи "База спеціального медичного постачання", як пише видання, стосувався закупівлі для Київського обласного онкологічного диспансеру станції однофотонної емісійної комп’ютерної томографії AnyScanS. Переможцем тендеру, згідно з Prozorro, стала компанія "УМТ+". Вартість обладнання становить 44,53 млн грн, або $1,21 млн.

"Два роки тому, в квітні 2021 року, "Одеський обласний онкологічний диспансер" замовив "УМТ+" систему AnyScan S на 42% дешевше у доларах – за 23,89 млн грн, або $856 тис", - йдеться в матеріалі "Українських новин". Після цього Держаудитслужба розпочала розслідування тендеру.

"У серпні 2022 року "Базу спецмедпостачання" очолив Володимир Павлович Тимофійчук, після чого вона почала активні закупівлі", - пишуть журналісти

За даними видання, Тимофійчук відомий тим, що до обрання депутатом Київоблради "співпрацював з програмою "Дубінізми" Олександра Дубінського на каналі "2+2".

Він був не єдиний зі співробітників "1+1", хто балотувався на останніх виборах до Київоблради.

"У 2020 році кандидатами в депутати Київської обласної ради від партії "Слуга народу" стали Володимир Тимофійчук, Ігор Колтунов, Альона Шерепа, Наталія Книга, Марія Кисельова. Усі вони працювали у Департаменті журналістських розслідувань групи "1+1 медіа" над проєктами "Секретні матеріали" та "Українські сенсації", - повідомили журналісти.

У підсумку до Київоблради було обрано Ігоря Колтунова, Марію Кисельову та Володимира Тимофійчука. Марія Кисельова наразі в облраді очолює комісію з питань охорони здоров’я.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що санкції проти Олександр Дубінського Міністерство фінансів США запровадило у 2021 році за його участь у мережі з розповсюдження проросійської пропаганди і втручання у кампанію з виборів президента США.