RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Бахмут став пасткою: в ISW оцінили шанси "вагнерівців" на просування за межі міста

Російські сили утримують західні адміністративні кордони Бахмута, який продовжує перебувати в епіцентрі бойових дій в Україні, в той час як українські сили продовжують зосереджуватися на контратаках на околицях міста. Виснажені боями сили "Вагнера" навряд чи зможуть продовжувати наступальні операції за межами Бахмута.

Такі висновки роблять аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у щоденному звіті.

Читайте також: Росія влаштувала чергову нічну атаку: вибухи пролунали в Дніпрі, Харкові і Запоріжжі

В інституті наголосили, що, за інформацією українських військових, вони контролюють незначну територію південно-західної частини Бахмута навколо траси Т0504.

ISW вважає повідомлення українських сил мовчазним визнанням того, що російські сили контролюють решту західної та північно-західної частини Бахмута, якщо не весь Бахмут.

"Заяви офіційних осіб вказують на те, що українські сили відійшли з решти районів Бахмута, окрім тих, що прилягають до двох трас, що ведуть до міста. На відеозаписі з геолокацією, опублікованому 21 травня, видно, як сили "Вагнера" піднімають російський і "вагнерівський" прапори над житловим будинком на заході Бахмута", - йдеться в аналітичному звіті.

Аналітики вважають, що ймовірне захоплення "Вагнером" останньої невеликої ділянки на заході Бахмута не впливає на триваючі українські контратаки на північ і південь від Бахмута, а також на український контроль над наземними лініями зв'язку навколо міста, до яких виснажені сили "Вагнера" мали б дістатися, щоб проводити подальші наступальні операції.

Експерти припускають, що російські війська, ймовірно, потребуватимуть додаткового підкріплення для утримання міста Бахмут та його флангів за рахунок операцій на інших напрямках: ISW зафіксувала артилерійські підрозділи 132-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади (раніше була помічена в районі Авдіївки), які тепер діють на Бахмутському напрямку.

Раніше ми писали про те, що президент США Байден оцінив втрати россіян під Бахмутом.

Вас може зацікавити:

Каменя на камені не залишилося: як виглядає Бахмут після "визволителів", фото

Зеленський спростував втрату Бахмуту: місто повністю зруйноване військами РФ

Штурмовики ЗСУ просунулися ще на 700 м під Бахмутом і розбили підрозділи армії РФ