RU  UA

У Повітряних силах підтвердили ліквідацію російського Су-35: подробиці від Ігната

У Повітряних силах ЗСУ підтвердили знищення російського літака Су-35 над Чорним морем у ніч на 22 травня. Наразі росіяни намагаються витягти його з води. Водночас Україна вже готова до прийому винищувача F-16.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в етері Апостроф TV.

Читайте також: Терористи заявили про удари по військових об'єктах: з’явилися фото наслідків атаки РФ в Дніпрі

"Літак Су-35 дійсно знищений. Росіяни намагаються витягти його з моря. Решта інформації поки що не оприлюднюється", - зазначив він.

Вночі окупанти вдарили по Дніпру, як ракетами Х-101, так і ударними дронами "Shahed-136/131". З літаків, зокрема Су-35, російські війська запустили по українському місту також дві балістичні ракети "Іскандер" і п'ять ракет Х-22.

"Ми чекаємо надходження нових комплексів, які дозволяють збивати балістичні ракети", - наголосив речник Повітряних сил.

Наразі Україна очікує постачання багатофункціональні винищувачі F-16 від західних партнерів, які дозволять ЗСУ отримати перевагу у повітрі.

"Він також є носієм ракет "Гарпун", які зможуть потопити Чорноморський флот. Дехто говорить також про можливість постачання інших літаків, що вносить певний безлад в комунікації. Тому ми працюємо одним фронтом, щоб забезпечити постачання саме F-16. Інфраструктура для них готується. Жодних проблем з їх розміщенням і зльотом не буде. Також вживаються заходи для того, щоб забезпечити збереження літаків. Таким чином, ми вже готові для прийому F-16. Затримка тільки за навчанням пілотів, яке потребує часу", - розповів Ігнат.

Речник Повітряних сил уточнив, що зроблено висновок після тестування двох українських пілотів у США, що навчання пройдуть близько чотирьох місяців.

За його словами, наразі країна-агресор переважає Україну у повітрі у 4-5 разів. Радар Су-35 має набагато більший радіус дії, ніж у літаків у розпорядженні ЗСУ.

"Вони мають ракети з активними головками самонаведення, яких у нас немає. F-16 дозволить вирівняти ситуацію і навіть отримати перевагу", - додав Ігнат.

Нагадаємо, Верховний представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що навчання українських пілотів на F-16 вже почалося і висловив сподівання, що передача винищувачів в Україну розпочнеться найближчим часом.

  • Вас може зацікавити:

Коли Україна отримає літаки F-16: Міноборони назвало дату

Байден ще не ухвалив рішення: хто передасть F-16 Україні

Пілотів ЗСУ навчатимуть у Британії на F-16: Сунак назвав дату