RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Рятував п'яних від покарання: суддя Тандир неодноразово потрапляв у скандали

Сьогодні близько опівночі суддя Макарівського районного суду Олексій Тандир, не виключено, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння на блокпосту при в'їзді в Київ збив 23-річного військовослужбовця Нацгвардії України, який загинув на місці пригоди.

Причому, як повідомляє Центр протидії корупції, сам суддя неодноразово рятував водіїв, які сідали за кермо напідпитку.

Читайте також: Як правильно поводитися під час ДТП: у поліції озвучили відповідь

Зокрема, 5 років тому він закрив провадження за відсутністю події та складу правопорушення в діях судді Києво-Святошинського суду Усатого, який в стані алкогольного сп'яніння скоїв ДТП. Пізніше це рішення скасувала апеляція, але Тандира Вища рада правосуддя не покарала.

У 2015 році суддя працівники ДАІ намагалися зупинити ВМW Х5, за кермом якого був колега Тандира Владислав Оберемко, проте той спробував утекти. Порушника змогли зупинити декілька екіпажів на сусідній вулиці, де суддя Макарівського райсуду дістав пістолет і направив його в бік правоохоронців.

Суддя нецензурно висловлювався, пропонував хабар і заявляв, що не боїться покарання. Після цього продемонстрував посвідчення судді і поїхав з місця злочину. Згодом Подільський суд Києва звільнив Оберемка від відповідальності у зв'язку із закінченням строку давності справи.

"Тому не дивно, що після таких прикладів судді і надалі напідпитку сідають за кермо. Бо знають, що їм нічого за це не буде", - констатують у ЦПК.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Хмельницькому на пішохідному переході авто збило співробітницю поліції та двох військовослужбовців, один із них загинув.

  • Вас може зацікавити:

Без батька залишилися троє дітей: що відомо про загиблого з вини нетверезого судді нацгвардійця

На трасі Київ-Чоп у ДТП загинула мама з дітьми: фото, відео і всі подробиці про родину

На трасі Дніпро – Павлоград сталася страшна ДТП: деталі трагедії