RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Окупанти відібрали під шпиталь дитячий санаторій, в Мелітополі військову техніку пригнали в собор - Генштаб

Російські окупанти протягом доби, 1 червня, продовжили атакувати територію України, завдавши 12 ракетних ударів. Цього разу застосували десять балістичних та крилатих ракет типу "Іскандер" по столиці.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Кривавий травень: як окупанти змінили тактику ударів по України

Українські військові знищили вищевказані випущені ракети. Також росіяни запустили дві зенітні керовані ракети С-300 по Харкову, завдали 36 авіаударів та до 10 обстрілів з РСЗВ по позиціях українських військ та населених пунктах.

"На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких діти, пошкоджено дитячу поліклініку, житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки та інша цивільна інфраструктура", - зазначає Генштаб.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів надалі висока.

Українська авіація сил завдала дев'ять ударів по скупченню росіян та військовій техніці, а також двічі по зенітно-ракетних комплексах. ЗСУ вразили один пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, п'ять артпідрозділів на вогневій позиції, дев'ять районів зосередження озброєння та техніки.

Ситуація на фронті

Волинський та Поліський напрямки: оперативна обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань не фіксують.

Сіверський та Слобожанський напрямки: ворог надалі зберігає військову присутність на кордоні з Україною. За добу завдав авіаударів в районі н.п. Берилівка, Містки та Тимоновичі Чернігівської області, Атинське, Павлівка, Писарівка, Угроїди, Краснопілля, Славгород Сумської області, а також Уди, Козача Лопань, Гоптівка, Огірцеве, Гатище, Бугруватка, Вовчанськ, Мала Вовча, Варварівка, Бударки, Чугунівка на Харківщині.

Куп’янський напрямок: за добу окупанти вели безуспішні наступи в районі Масютівки Харківської області. Завдали авіадарів в районах Вільшана, Котлярівка, Крохмальне Харківської області та Сергіївка Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське на Луганщині.

Лиманський напрямок: за добу росіяни безуспішно наступали в районі Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Завдали авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Ямполівки, Сіверська, Спірного на Донеччині. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Новосадове, Торське, Спірне, Миколаївка на Донеччині.

Бахмутський напрямок: упродовж доби росіяни завдали авіаударів в районах Хромового та Білої Гори Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали Краматорськ, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Диліївка, Залізне та Нью-Йорк на Донеччині.

Авдіївський напрямок: наступів не зафіксовано. Росіяни завдали авіаударів біля Авдіївки та Водяного Донецької області. Здійснили артобстріли н. п. Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка Донецької області.

Мар’їнський напрямок: ЗСУ відбили всі атаки біля Мар’їнки. Росіяни завдали авіаудару біля н. п. Георгіївка, Мар’їнка, Побєда та Новомихайлівка на Донеччині.

Шахтарський напрямок: окупанти завдали авіаударів в районах Вугледара, Пречистівки та Великої Новосілки Донецької області. Здійснили обстріли н. п. Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка.

Запорізький та Херсонський напрямки: росіяни продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаударів біля н. п. Роботине Запорізької області та Берислав, Козацьке, Одрадокам’янка Херсонської області. Обстріляли н. п. Іллінка, Велика Новосілка, Времівка, Зелене Поле Донецької області; Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка та Новоандріївка Запорізької області; Зміївка, Веселе, Іванівка, Інгулець, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Кізомис на Херсонщині та сам Херсон.

Росіяни мають великі втрати на полі бою, тому продовжують обладнувати цивільні заклади тимчасово захоплених територій під медичні установи.

"У населеному пункті Мелітополь Запорізької області окупанти облаштували дитячий санаторій під військовий шпиталь, де на лікуванні перебувають понад 200 окупантів з пораненнями різного ступеню важкості. Також російські терористи, нехтуючи законами міжнародного гуманітарного права, на території Мелітопольського Олександро-Невського собору розмістили базу російських військовослужбовців з військовою технікою", - додали у Генштабі.

Раніше "Апостроф" писав, росіяни зазнають колосальні втрати окупантів на Запоріжжі.

  • Вас може зацікавити:

Тікають під різними приводами: Гуменюк розповіла про чергове "перегрупування" окупантів з Херсонщини

Влучили по військовому об’єкту: в Хмельницькій ОВА повідомили про наслідки атаки РФ

У Бєлгороді та області вночі знову був "бавовна": фото та відео