RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Підрив Каховської ГЕС: що робити місцевим жителям, де є небезпека затоплення

Внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС існує ризик затоплення населених пунктів поблизу. ОК "Південь" опублікувало інструкцію, як діяти місцевим жителям.

Інформація опублікована на офіційній сторінці оперативного командування.

Читайте також: Через 5 годин рівень води буде критичний: голова Херсонської ОВА закликав жителів терміново евакуюватися

Херсонська ОВА опублікувала інформацію про те, що підрозділи Національної поліції та ДержНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Населення закликають:

- вимкнути всі електроприлади;

- взяти документи і речі першої необхідності;

- подбати про близьких і домашніх улюбленців;

- виконувати інструкції рятувальників та поліцейських.

Каховська ГЕС є останньою (нижньою) сходинкою Дніпровського каскаду гідроелектростанцій. Розташована на півдні України в 5 км від м. Нова Каховка Херсонської області.

У своїй роботі Каховська ГЕС забезпечує річне регулювання стоку Дніпра для живлення електроенергією, зрошення та водозабезпечення засушливих районів півдня України і навігацію від Херсона до Запоріжжя.

У перші дні повномасштабної російської збройної агресії в лютому 2022 року російські окупанти захопили Північно-Кримський канал та Каховську ГЕС.