RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Росіяни залишилися без першої лінії оборони: мапа підтоплення після підриву Каховської ГЕС

Підірвавши дамбу Каховської ГЕС, російські окупанти не тільки зазнали великих втрат у техніці, а й втратили першу лінію оборони на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни ISW.

Читайте також: "Дуже рада": вдова ліквідованого в Україні окупанта подякувала за подарований автомобіль

"Повінь сильно руйнує підготовлені військами РФ оборонні позиції на лівому березі річки Дніпро, особливо щодо позицій окупантів на першій лінії в Голій Пристані та Олешках, що показують знімки в ближньому інфрачервоному діапазоні (NIR), зроблені о 4 ранку 7 червня", - йдеться в повідомленні.

Різні джерела повідомляють, що Олешки, Гола Пристань, Козачі Лагері та Дніпряни майже повністю затоплені водою, і рівень води у деяких районах підіймається до висоти одноповерхового будинку. Станом на 7 червня, частково або повністю затоплено 29 населених пунктів, 19 з яких розташовані на підконтрольній Україні території та 10 на окупованій РФ території.

"Руйнування греблі ГЕС зачіпає російські військові позиції на східному березі Дніпра. Повінь зруйнувала багато російських польових укріплень на першій лінії, які окупанти мали намір використовувати для захисту від атак ЗСУ. Швидка повінь, ймовірно, змусила російський персонал і військову техніку в основних пунктах в Олешках та Голій Пристані відступити. Війська РФ раніше використовували ці позиції для обстрілу Херсона та інших населених пунктів на правобережжі Херсонської області", - зазначили аналітики.

За словами прес-секретаря оперативного командування ЗСУ "Південь" Наталії Гуменюк, окупанти передислокували свій особовий склад та військову техніку на відстань до 15 км від зони затоплення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в боях за Бахмут Росія втратила близько 60 тисяч військових та найманців.

Вас також може зацікавити:

Українські військові влаштували засідку на окупантів на одному з островів у Херсонській області

Втрати Росії колосальні: у ГУР назвали ціну Бахмута для Кремля

ЗСУ знищили російський вертоліт "Алігатор" вартістю $16 мільйонів