RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Вода в затоплених Олешках почала відступати, є загиблі: що відбувається в місті

Станом на 12 червня, у тимчасово окупованій Олешківській громаді на Херсонщині вода відступає, але будинки почали масово руйнуватися. Офіційно відомо про вісім загиблих. Російські загарбники проводять фільтрацію мешканців, яких евакуювали.

Про це повідомила керівниця Олешківської МВА Тетяна Гасаненко у коментарі "Укрінформу".

Читайте також: Десятки зниклих без вісти: в МВС розповіли про наслідки підриву Каховської ГЕС

"Населення повідомляє про тіла у соцмережах – пишуть, що там бачили одного загиблого, в іншому місці – двох, у лікарню повідомляють, але лікарня так само не має засобів, щоб збирати померлих", - сказала вона.

Офіційна кількість жертв потопу внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС - вісім людей. Наразі тривають пошуки зниклих безвісти.

Особливо критична ситуація з руйнацією будинків у Солонцях, навіть там, де вода вже повністю відійшла.

В Олешках фіксується дефіцит пального для човнів та генераторів. Їжу завозять на човнах із сусідніх населених пунктів, місцеві мешканці допомагають їх розвозити на човнах та надувних матрацах.

У свою чергу, окупанти створили евакуаційні рейси для жителів, які добираються до їхніх автобусів. Їх евакуюють у Раденськ, а також Скадовськ, де розселяють у пансіонати після проходження фільтрації.

Як зазначила Гасаненко, в евакуйованих мешканців забирають паспорти громадянина України, а повертають вибірково. Водночас воєнізована охорона не дає людям вийти з кімнат пансіонатів.

Крім того, поширюється інформація, що вода заражена, але місцеві бояться виїжджати, тому що це "може бути в один кінець". Випускають з російським та українським паспортом, але останній можуть забрати та не віддати.

Нагадаємо, російські окупанти 11 червня атакували човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега річки Дніпро в Херсонській області. Прокуратура розпочала досудове розслідування.

  • Вас також може зацікавити:

На Херсонщині окупанти вбили вагітну, яка рятувала бабусю і дідуся під час евакуації: фото

Як виглядає Каховське водосховище після теракту росіян: апокаліптичні фото

На Херсонщині триває рятувальна місія: ексклюзивні фото та відео