RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Дідусь загиблого воїна в метро збирав підписи за петицію про звання Героя для онука: зворушливі фото

На початку квітня у війні проти російських окупантів під Бахмутом, де окупанти несуть значні втрати, у 21-річному віці загинув військовослужбовець спецпідрозділу "Гонор" Даниїл Кондель на псевдо "Вікінг" й дідусь полеглого воїна просить небайдужих громадян підписати петицію про присвоєння його онуку звання Героя України (посмертно).

Про це повідомляють у соцмережах.

Читайте: На війні загинув фотограф Майдану Роман Чорномаз: залишив для історії фото розстріл 20 лютого

"Чи знали колись наші бабусі й дідусі, що будуть ходити і просити незнайомих людей підписати петицію посмертно своїм онукам", - йдеться у дописі, на якій наголошується, що старенький звертається до пасажирів у столичному метрополітені з маленькою чорно-білою роздруківкою з інформацією про Героя.

Зазначимо, що звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням присвоїти киянину Даниїлу Конделю звання Героя України (посмертно) вже набрала необхідні 25 тисяч голосів й зараз кількість підписів наближається до 45 тисяч, але дідусь все одно їх збирає.

Нагадаємо, влітку минулого року на передовій отримав поранення лідер молодіжного руху "Гонор" Сергій Філімонов, який виконав головну роль у фільмі Олега Сенцова "Носоріг".

Вас може зацікавити:

У Києві хочуть перейменувати вулицю на честь Дмитра "Да Вінчі" Коцюбайло: як підписати петицію

Герої не вмирають: на Івано-Франківщині попрощалися з бійцем "Да Вінчі"

Бій "Вовків Да Вінчі" за останню дорогу до Бахмута: відео з передової