RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Відпочинок на Світязі: які зараз ціни на Шацьких озерах

Шацькі озера Волинської області користуються невеликою популярністю на тлі війни. З огляду на це, у 2023 році місцеві бази відпочинку та санаторії підвищувати ціни не планують.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Читайте також: Спека і місцями грози: в Україні встановиться тропічна погода

Шацький національний парк має 30 озер, найвідоміше з яких – Світязь. Навколо водоймищ розташовані санаторії, бази відпочинку та дитячі табори.

Сезон на озерах традиційно стартує з 10 червня. Проте минулого року, у розпал війни, було забороньовано для відпочинку лише 10% місць, зокрема, переселенцями. Туристи остерігалися їхати вглиб лісів регіону через близькість до білоруського кордону.

Цьогоріч місцеві власники готелів та котеджів не очікують великого попиту. Проте в Шацькій селищній раді припускають, що він буде більший, ніж торік. Тривалість роботи закладів хочуть продовжити до 23.00.

Вартість відпочинку на Шацьких озерах

Згідно з даними на сервісі бронювання booking, вартість одного тижня відпочинку (1-7 липня) на двох обійдеться від 3 тис. грн.

Зокрема, готель "Світязький хуторок" у селі Світязь пропонує ціну за класичний тримісний номер у 3,15 тис. грн за 7 ночей, або 450 грн за добу.

У готелі "Білий птах" у с. Світязь чотиримісний номер коштуватиме 4,2 тис. грн за сім ночей за двох осіб. За чотирьох - 5,6 тис. грн.

Будинки для родини у середньому обійдуться у 10-12 тис. грн за сім ночей. Будинок "Казковий Світязь" на шість осіб - 23 тис. грн за сім ночей, або 550 грн за добу з людини.

Нагадаємо, перед початком літнього сезону відпочинку та перезавантаження Державне агентство з розвитку туризму (ДАРТ) оновило інформацію про дозволи та обмеження, що діють під час воєнного стану в 15 областях України.

  • Вас також може зацікавити:

У КМДА розповіли, чи дозволять киянам влітку відвідувати пляжі

Прийшли на шашлики, отримали повістки: як у Києві "покарали" порушників

Пляжний сезон-2023: на Київщині відкриють 2 місця для відпочинку на воді