RU  UA

У ЗСУ все, як на долоні: що означає для окупантів "бавовна" на Чонгарі

Експерти оцінили вплив "бавовни" 22 червня на Чонгарському мосту, що з'єднує материкову Україну з Кримським півостровом, та як це позначиться на постачанні зброї російської армії.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт та волонтер Павло Нарожний.

Читайте також: Вже офіційно: США та Великобританія оголосили про нову військову допомогу Україні

За його словами, це не єдиний, проте найближчий шлях з окупованого півострова на Запоріжжя, де зараз тривають запеклі бої між Силами оборони і росіянами.

"Які у ворога є шляхи постачання з анексованого Криму до окупованих районів Херсонської та Запорізької областей? Це залізнична гілка з Джанкоя. Але там є одна проблема, яка полягає у тому, що дорога прострілюється. Зокрема, хаймарсами. Це досить точна зброя, вона може влупити в безпосередньо в залізничний склад, який рухатиметься цією дорогою, знищити якусь гілку, стрілку тощо", - пояснив він.

Водночас основні боєприпаси переправляють через міст. Від Берислава він розташований на відстані 120 км.

"Для хаймарсу, дальність дії якого – 85 км, він недосяжний. Усі пам'ятають фото Антонівського мосту та результати його обстрілу. Там отвори 40-50 см у діаметрі. Те, що ми бачимо зараз на Чонгарському мосту - це набагато більший отвір, 1,5 метра завдовжки", - зауважив він, додавши, що був використаний зовсім інший боєприпас.

Те, що показали представники окупантів, то були уламки ракети, ймовірно, Storm Shadow. Хоча в неї бойова частина досить потужна і отвір має бути набагато більшим, і проліт міг бути взагалі зруйнований. Також це не схоже і на безпілотник, додав Павло Нарожний.

Також ми писали, що 22 червня російські окупанти в черговий раз атакували Україну ракетами і БПЛА.

  • Вас також може зацікавити:

На Запоріжжі ЗСУ влучили в дві бази з технікою: у росіян багато втрат

ЗСУ завдали 12 ударів по місцях зосередження ворога і знищили ворожий "Алігатор"

ЗСУ звільнили ще один населений пункт у Запорізькій області: всі подробиці від Міноборони