RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Справа Павелка замовна": партнер компанії "Міллер" прокоментував переслідування глави УАФ

Юридична компанія "Міллер", партнером у якій є Масі Найєм, продовжить захищати президента УАФ Андрія Павелка

Адвокат юридичної компанії "Міллер" Олексій Носов на пресконференції, присвяченій справі щодо факту будівництва заводу з виготовлення штучних полів, прокоментував арешт глави УАФ Андрія Павелка.

"Ця справа замовна. Завжди, коли в будь-якій справі відбувається щось, що виходить за межі закону, за цим стоїть якийсь інтересант. Ще з 2018 року ця справа була зареєстрована в НАБУ, де її розслідували 3 роки і не повідомляли про підозру комусь у цій справі", - зазначив він.

Юрист нагадав, що НАБУ у справі будівництва "трав'яного заводу" не встановило провини Павелка: "Після 3 років розслідування НАБУ змінило підслідність щодо постанови прокуратури – на головне слідче управління у зв'язку з відсутністю доказів скоєння злочину суб'єктом, який підслідний НАБУ – Павелко є таким суб'єктом".

Носов зазначив, що спочатку Павелко отримав запобіжний захід у вигляді застави. І лише після термінової передачі справи до Львова районний суд виніс рішення про його арешт.

"Київський суд фактично вибрав заставу... У зв'язку з неефективністю ДСУ справу було передано до львівського райвідділу, що прямо суперечить вимогам закону, який забороняє передавати справу до нижчого органу. І лише у львівському суді без підстав було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – зазначив адвокат.

Носов натякнув, хто може стояти за кримінальним переслідуванням представників УАФ: "Ще з 2017 року був конфлікт за місце президента УАФ. Сторони цього конфлікту – це, в тому числі представники "Батальйону Монако". Можете відкрити будь-яке журналістське розслідування з 2017 та подивитися прізвища, які добре відомі. Прізвища братів, які належать до "Батальйону Монако". Ми їх не називаємо прямим чином виключно тому, що розслідування та судового рішення щодо їх причетності немає, а якісь твердження подібного роду є протизаконними", - зазначив він.

Раніше стало відомо, що компанія "Міллер", партнером у якій є відомий юрист, військовослужбовець та правозахисник Масі Найєм, представлятиме інтереси Андрія Павелка. За словами Найєма, "це буде один із найгучніших процесів в історії сучасної України": "На наших очах розгортаються черговий етап боротьби за крісло президента УАФ з використанням ключових державних інституцій. У справі фігурують як усім відомі прізвища, так і нові імена", – повідомив він.