RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Багато дощів, спека та шквали: синоптик розповів про погоду на тиждень

У другій декаді липня в Україні царюватиме нестійка погода з короткочасними дощами, зливами та грозами, зі збереженням високої температури повітря.

Про це у своєму огляді пише кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

Читайте також: Погода дозволить перевести подих: синоптик розповіла, чи чекати спеки найближчими днями

В Україні початок липня запам'ятався зливами, грозами з градом, шквальним вітром та іншими небезпечними природними явищами, які, крім економічних збитків, призвели навіть до людських жертв. Подібна тенденція збережеться і цього тижня.

У понеділок, 10 липня, в Україні вночі без опадів, вдень у північних та центральних областях короткочасні дощі з грозами. Температура повітря вночі +12...+17°С, вдень +21...+29°С.

У вівторок, 11 липня, вдень у північних та західних областях короткочасні дощі, місцями грози. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень +19…+27 °С.

У середу, 12 липня, у південних областях пройдуть дощі. На решті території України без істотних опадів. Температура повітря вночі +11...+16°С, вдень +22...+27°С.

У четвер, 13 липня, вдень у західних, центральних та північних областях очікуються дощі з грозами та сильні зливи. Температура повітря вночі в межах +12...+17°С, вдень +23...+34°С.

У п'ятницю, 14 липня, вночі у центральних, північних та західних областях пройдуть дощі, місцями зливи. Температура повітря вночі +16...+21°С, вдень +24...+29°С.

У суботу, 15 липня, істотних опадів не передбачається. Температура повітря вночі +13...+18°С, вдень +24...+31°С.

У неділю, 16 липня, вночі без опадів, вдень у північних та східних областях очікуються короткочасні дощі та грози. Температура повітря вночі буде +15...+20°С, вдень +25...+33°С.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, попри дощову погоду, у липні суттєвого зниження температури повітря чекати не варто, а трохи прохолодніше стане наприкінці місяця.

Вас також може зацікавити:

"Пекельна" спека затримається: коли температура в Києві спаде до +19

Київщину накрило градом розміром з перепелине яйце: фото негоди

Місячний календар 2023: коли в липні сприятливі та несприятливі дні