RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Атака на Кримський міст: до мережі потрапили супутникові знімки після вибуху

Американський супутник аерокосмічної компанії Maxar Technologies зняв руйнування, які сталися у неділю, 17 липня, в наслідок "бавовни" на Кримському мосту через Керченську протоку, що з'єднує тимчасово окупований український півострів із Краснодарським краєм Росії.

Супутникові знімки оприлюднив журналіст Крістофер Міллер.

"Нові супутникові знімки розкривають збитки, завдані російському незаконному Кримському мосту після ранкової атаки", – написав кореспондент Financial Times.

Читайте: Як виглядає пошкоджена частина Кримського мосту: детальне відео

На фото помітно, що полотно мосту з'їхало убік та просіло. Окрім того, на шляхопроводі помітні темні сліди, які, напевно, з'явилися внаслідок вибуху.

Зазначимо, що віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін визнав ушкодження на мосту й доповів очільнику Кремля Володимиру Путіну, що одна прогонова будова автодорожньої частини в напрямку Тамані зруйнована повністю й відновленню не підлягає, а інший проліт у напрямку Керчі пошкоджений, але знаходиться на опорі.

Також одна частина прольоту в бік Керчі повністю зруйнована, тому її доведеться демонтувати. У той же час опори моста нібито не пошкоджені та знаходяться "в нормальному стані". Одна з залізничних колій має "незначні пошкодження, які не впливають на рух потягів". Росія попередньо планує відновити двосторонній рух з одного боку до 15 вересня, а іншого боку – до 1 листопада.

Нагадаємо, що сьогодні російський диктатор Володимир Путін провів нараду з приводу удару по Кримському мосту та пригрозив українцям військовою відповіддю.

  • Вас може зацікавити:

Альтернатива - суходолом під ударами ЗСУ: які наслідки матиме пошкодження Кримського мосту

Знову міст пішов "поспати": в мережі хвиля жартів і мемів, росіяни лютують

Законна ціль для України: стало відомо, хто стояв за ударами по Кримському мосту