RU  UA

Терор, студзагони, пісні СРСР та черги: як живе окупований Маріуполь

В Маріуполі окупантам неспокійно, майже щодня лунають вибухи та працює ППО, а мешканці міста змушені стояти у чергах дивитися на студентські загони та слухати пісні з СРСР.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також: В Маріуполі серйозний "бавовна": прилетіло в казарму кадирівців

"Після пошкодження Кримського мосту вони будуть змушені все тягнути на Херсонщину по суходолу, тому Маріуполь готується до приходу нових колон окупантів. І, оскільки там регулярно буває "бавовна", у них можуть виникнути значні проблеми", - вважає Андрющенко.

За його словами, пошкодження мосту має велику інформаційну складову. Росіяни знову почали кричати про мости через Дніпро та удари по "центрам прийняття рішень".

"В Маріуполі збільшилася кількість патрулів Росгвардії, військової поліції. Заведено нові підрозділи, окупанти готуються забезпечувати логістику через місто. Ловлять місцевих, хто знімає проходження колон. У Маріупольському районі стає тривожно. По всій лінії фронту активно працює система ППО. Усі чекають на "бавовну". Росіяни дроблять склади боєкомплекту. Якщо раніше вони використовували для цього промзону - Завод Ілліча, Азовсталь, рибоконсервний завод, то зараз вони намагаються розміщувати склади у житловій забудові, будують бетонні бункери посеред міста", - розповів Андрющенко.

Він додав, що до Маріуполя окупанти привезли студзагони для відновлення міста.

"Приїхало близько десятка студентів з Донецька, пропаганда зняла якийсь ролик і більше нічого не відбулось. Також в Маріуполь приїжджає безліч агітбригад, які співають місцевим пісні про Радянський Союз. Ці виступи збирають чимало людей, оскільки в місті інших розваг практично немає. В Маріуполі стоять черги за всім. Вони вишиковуються з 5 ранку за записом, з номерами та іншими атрибутами", - зазначив радник мера міста.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що після точного удару ЗСУ по розташуванню росіян у Маріуполі поранених окупантів вивезли до Донецька.

Вас також може зацікавити:

То хто прикривається цивільними? Окупанти ставлять БК біля шкіл та житлових будинків Маріуполя

У Маріуполі почався дивний "мор" окупантів: командування приховує факти смертей

Росіяни в Маріуполі готуються до евакуації: партизани отримали таємні плани окупантів