RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Чекаємо на спеку під 40 градусів і вище: прогноз погоди в Україні на серпень

У серпні в Україні очікуються справжні погодні гойдалки - зливи, на зміну яким зайде аномальна спека до +41 градуса.

Прогноз погоди на серпень озвучив синоптик Ігор Кібальчич.

З його слів, у деякі дні у серпні стовпчики термометрів покажуть близько +40 градусів. У південних регіонах у цей період очікується посуха та пожежонебезпечна погода, а в західних областях пройдуть сильні дощі.

Читайте також: В останні вихідні місяці в Україні припікатиме: прогноз на 29-30 липня

"У 2023 році серпень у нашій країні очікується контрастним за розподілом температури повітря, а дощі пройдуть нерівномірно територією. У першій декаді місяця надходження сухого та спекотного повітря з Середньої Азії та Близького Сходу призведе до найбільш потужної в цьому році теплової хвилі (heatwave) на території України", - спрогнозував синоптик.

Аномальна спека від +35 до +41 очікується у центральних, південних та східних областях у період з 5 по 9 серпня. У західних та північних регіонах у цей період буде відносно низький температурний фон.

Друга декада місяця почнеться з перебудови атмосферних процесів, на тлі яких денна температура знизиться і зросте ймовірність дощів. У третій декаді серпня на тлі динамічного характеру погоди над країнами Європи в Україні буде часта зміна циклонів та антициклонів, через що опади пройдуть у більшості регіонів країни.

"Узагальнюючи вищевикладене, можна зробити висновок, що середньомісячна температура в Україні очікується в межах +20…+26, що виявиться на 1,5-2 градуси вище за норму. У південних і східних областях місцями на 3-4 градуси вище за середні багаторічні показники за рахунок аномальної спеки на початку місяця", - сказав Кибальчич у своєму прогнозі погоди.

Опадів зазвичай буде більше в західних областях - місцями їх випаде більше норми на 50-80%. А ось у південній частині України наприкінці серпня очікується посуха та перевага спекотних повітряних мас.

Раніше ми розповідали, що Кримом пронісся потужний ураган зі зливою і градом.

Вас може зацікавити:

Погода у серпні готує українцям нові сюрпризи: прогноз на місяць у 12 великих містах

Температура впаде до +9: синоптики попередили про різке похолодання в Україні

Тропічна спека з грозами та шквалами: синоптик дав прогноз до кінця тижня