RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Блогер звинуватив Гетманцева, Абрамовича і Вязмікіна у причетності до схем у податковій з бек-офісом в "Парусі"

Голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев, екс-народний депутат від ОПЗЖ Ігор Абрамович та екс-перший заступник керівника Департаменту захисту економіки Нацполіції Сергій Вязмікін можуть стояти за схемами в податкових органах, пов’язаними з незаконним відшкодуванням ПДВ та тиском на виробників підакцизних товарів.

Про це у блозі на "Цензорі"написав політолог Володимир Манько, зазначають "Українські новини".

"Координація всіх зусиль, пов’язаних із тіньовими податковими схемами, зокрема, щодо тютюну і спирту, здійснюється не з центрального офісу ДПС на Львівській площі, а на одному з верхніх поверхів у БЦ "Парус". Саме там нібито знаходиться "бек-офіс", або "бізнес-резиденція" такого собі Сергія Вязмікіна, колишнього в. о. начальника управління захисту економіки Нацполіції. Його, як подейкують в кулуарах податкової, залучив у якості "виконавчого директора" з питань підакцизних товарів голова податкового комітету Данило Гетманцев за рекомендацією екс-нардепа від забороненої ОПЗЖ Ігоря Абрамовича. Його "спарринг-партером" у самій податковій є в. о. заступника голови Євген Сокур - колишній помічник Гетманцева", - йдеться в блозі Манька.

РанішеВязмікіна і Абрамовича журналісти "УП" бачили на віллі на Лазурному узбережжі. Вязмікіна і ексзаступника голови Нацполіції Ігоря Купранця згадував в контексті "кришування" тіньових тютюнових фабрик нардеп Мар’ян Заблоцький. ЗМІ називають виконавцем "задач" із тиску на (тіньових) виробників підакцизних товарів колишнього директора профільного департаменту ДПС Олександра Ярмоленка: "Маржа" зв’язки Гетманцев - Вязмікін - Купранець - Абрамович та інші складає 6 грн з літру спирту, 3 грн з пів-літри горілки та 20 доларів США з коробки контрабанди цигарок", - зазначає політолог.

Серед інших учасників називають ексзаступника голови Держмитслужби Руслана Черкаського: "Вязмікін разом із Черкасським через керівництво ДПС України призначили на посаду начальника Ізмаїльського прикордонного загону такого собі Павла Цвеліха, який нібито став відповідати за контрабанду тютюнових виробів, а також за торгівлю через Ізмаїльський та Ренійський порти".

У 2022 нібито за протекцією Вязмікіна і Черкаського в.о. начальника в Одеській митниці було призначено Михайла Мірошниченка, який "виконував всі вказівки щодо проведення кадрових змін, а також, ймовірно, проводив переговори з представниками регіональних правоохоронних органів щодо організації контрабандного каналу ввезення тютюнових виробів через митний пост "Орлівка".

Він нагадав, що прізвища Вязмікіна, Абрамовича, глави фракції "Слуг народу" Давида Арахамії, підприємця і власника Вінниківської тютюнової фабрики Григорія Козловського, "смотрящего" за Запорізькою областю Веміра Давітяна - як організаторів корупційної схеми з блокуванням податкових накладних і ручного розблокування за домовленістю звучали і на засіданні ТСК ВР з розслідування зловживань правоохоронців.

"Без притягнення до відповідальності ключових людей в схемах на податках і акцизах - неможливо говорити про викорінення корупції і повноцінне наповнення бюджету в умовах жорстких дефіцитів", - резюмує автор.