RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Російських зеків масово відправляють на фронт: виняток лише для однієї категорії

У російських колоніях примусово відправляють ув'язнених на війну в Україну.

Про це повідомляє видання Рointmedia.io, посилаючись на правозахисний проєкт "Гулагу.нет".

Читайте також: Скільки росіян загинуло на війні в Україні: дані з відкритих джерел

Як зазначається, ув'язнені йдуть на крайні заходи, щоби не йти на війну, навіть готові заразитися ВІЛ-СНІД, щоб не воювати. Тоді як колонії виконують наказ Міністерства оборони РФ та складають списки придатних до служби. На фронт відправлять усіх, крім ВІЛ-інфікованих, збоченців-педофілів, терористів та організаторів збройних формувань.

Зокрема, "Гулагу.нет" повідомили кілька джерел у регіональних апаратах Управління Федеральної служби виконання покарань про такі дії. Про це повідомляють з кінця липня матері та дружини ув'язнених у чатах родичів зеків.

З численних повідомлень випливає, що до примусового відправлення на фронт готуються в колоніях Новосибірської, Саратовської, Липецької, Воронезької, Ростовської, Томської, Нижегородської областей.

"Забирають усіх, крім ВІЛ-інфікованих. Жодної згоди у в'язнів тепер не запитують. Люди шукають якихось варіантів, аж до отримання ВІЛ-статусу, щоб тільки не піти в зону СВО", - йдеться у повідомленнях.

Відмовитись від набору на фронт не можна. Відправляють ув'язнених у рамках поправок до законів "Військового обов'язку та військової служби" та "Мобілізаційної підготовки", які набули чинності 23 червня 2023 року.

Нагадаємо, російська влада продовжує всіляко заважати узагальнювати кількість загиблих окупантів на війні в Україні, проте існують факти, що красномовно говорять про масштаби прихованого.

  • Вас також може зацікавити:

У Сибіру виявили цвинтар із сотнями свіжих могил "вагнерівців": відео

Бомбили самі себе: Росія визнала удар по Білгороду

Це нормально: міністр оборони ФРН допустив удари ЗСУ по Росії