RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Спека повертається, але з дощами: синоптики дали прогноз на вихідні 12–13 серпня

На українців чекає комфортний серпневий вікенд 12–13 серпня - за даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, із мінливою хмарністю, подекуди знову не обійдеться без дощів і гроз.

Погода в суботу 12 серпня

На півночі країни та в західних регіонах повітря прогріється до +19…+22 °С. У центрі, на Закарпатті та сході очікується +23…+25 °С, на півдні та південному сході — до +26 °С.

У всіх західних областях та на Одещині обійдеться без опадів, тож можна планувати сімейну вечерю на літній терасі чи похід на ринок за персиками та кавуном. На решті території України можливі короткочасні дощі, які не вимагатимуть особливого корегування планів на вихідний.

Погода в неділю 13 серпня

Наприкінці тижня майже на всій території України буде ясно, невеликий дощ очікується лише у Сумській та Чернігівській областях. Тут середня температура становитиме +21…+23 °С, на заході та в центрі — +23…+26 °С, на півдні та сході — +27…+28 °С.

Погода у понеділок 14 серпня

Тиждень розпочнеться з ясної погоди по всій Україні. У більшості областей термометри показуватимуть +26…+28 °С, у Запорізькій області очікується до +31 °С. Оскільки погода у багатьох регіонах на початку тижня знову буде спекотною, нагадуємо: оновлювати засоби з SPF-захистом варто кожні 2 години.

Серпень — час амброзії

Наразі починається сезон амброзії, і людям, схильним до алергії, рекомендується бувати на природі у масці, в ідеалі — після дощу, коли пилок прибиває до землі. Алергологи рекомендують частіше прати наволочки, чистити килимки біля дверей, проводити щоденне вологе прибирання.

Увага, можливі пожежі

12–13 серпня у Вінницькій та Житомирській областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Не розпалюйте вогонь поблизу сухої трави чи будматеріалів, не розводьте багаття у хвойних лісах і під кронами дерев — вогонь у ці дні може поширюватися з колосальною швидкістю.

Народні прикмети та вірування

Якщо на Івана, 12 серпня, дощило, до кінця серпня слов'яни чекали на сиру і прохолодну погоду. А якщо у повітрі цього дня літало багато павутинок, навпаки, готувалися до спекотного та сонячного кінця літа.

Ранковий густий туман на Євдокимів день, 13 серпня, вважався провісником багатого врожаю грибів. А ще спостерігали за вітром: що сильнішим він був, то більш суворою і сніжною мала бути зима.