RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Дніпрі після операції померла дитина: що стало причиною

11-річна дитина померла після операції в одній з лікарень Дніпра.

Про це інформує пресслужба Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними слідства, в одній з медичних установ Дніпра провели оперативні втручання 4 дорослим та 5 дітям віком від 3 до 17 років. Після операцій у декількох пацієнтів виявлено погіршення самопочуття та життєзагрозливий стан організму.

Читайте також: Його вбила Росія: дідусь розповів про загибель 8-річного онука на Прикарпатті

Через деякий час у реанімаційному відділенні помер 11-річний хлопчик. Правоохоронці встановили, що усім пацієнтам вводився один препарат - слідство вже встановило номер партії продукції та припинило його використання медичними працівниками. Наразі розпочато досудове розслідування, в межах якого перевіряється причетність лікарів до загибелі дитини.

"Департаментом охорони здоров'я Дніпропетровської обласної військової адміністрації створено комісію щодо перевірки надання медичної допомоги в лікарні. Вказане провадження розпочато за повідомленням Дніпропетровської обласної військової адміністрації", - йдеться у повідомленні прокуратури.

Пресслужба міністерства охорони здоров'я уточнює, що внаслідок надзвичаної ситуації у клінічній лікарні матері та дитини ім. М. Ф. Руднєва постраждало 11 осіб. У пацієнтів зафіксовано тяжку побічну реакцію на медичні препарати, які використовувалися під час анестезії.

Спеціалісти наклали карантинні обмеження на препарати та вилучили їх з обігу. Ба більше, окреме розслідування проводить Держлікслужба.

"Відомо, що медичні препарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. В лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці. Станом на зараз відомо про 11 постраждалих, серед них - 5 дорослих та 6 дітей. На жаль, одну дитину врятувати не вдалося. Напередодні вночі 11-річний хлопчик помер. Висловлюємо глибокі співчуття рідним", - додали у МОЗ.

5 дітей у стані середної тяжкості перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні, а 5-х дорослих доправили до клінічної лікарні імені Мечникова. Стан двох пацієнтів оцінюється як важкий - за їх життя продовжують боротися лікарі.

Раніше ми розповідали про загибель 8-річного хлопчика під час ракетного удару ЗС РФ по Прикарпаттю.

Вас може зацікавити:

Загинула дитина, під завалами люди: під Одесою обвалився схил узбережжя, фото

"Її звали Ліза, і їй було 2 роки": в ОВА розповіли про дівчинку, яку вбили окупанти в Підгородньому. Фото

Під Києвом дівчина потрапила під електричку: деталі трагедії