RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Готові до бою: тисяча морпіхів ЗСУ повертається з навчань у Британії, фото

Близько тисячі українських морських піхотинців повертаються додому після піврічного військового вишколу у Великій Британії у фахівців Королівської морської піхоти та армійських спецпризначенців за програмою Interflex.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних Сил України.

Читайте також: Канада готує саперів ЗСУ: як проходить процес навчання

Зазначається, що під час підготовки британські військові навчали українських солдатів виконувати десантні операції та висадку на сушу з використанням надувних човнів. Курс, який пройшли близько 900 українських морпіхів, включав тренування щодо використання протитанкових комплексів NLAW, переносних ЗРК Stinger, мінометів та безпілотників для розвідки, а також знищення перешкод, таких як "зуби дракона" за допомогою вибухівки.

Кожна група проходила сувору п'ятитижневу програму, яка розвивала індивідуальні навички перебування та виживання у польових умовах, першої медичної допомоги, ближнього бою, фізичної підготовки та планування дій підрозділу за наближеними до реальних сценаріїв. Також зазначається, що під час тренувань використовується та сама зброя, яку, серед іншого, Великобританія надала Україні в рамках військової підтримки. Це понад 10 тисяч одиниць протитанкової зброї, у тому числі тисячі систем NLAW.

Загалом, понад 20 тисяч новобранців Збройних сил України вже пройшли підготовку у Великій Британії з початку 2022 року. Їх навчали основним бойовим навичкам, технікам бою у місті, штурму окопів та медичній підготовці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що США та союзники планують розпочати навчання українських пілотів управлінню винищувачами F-16 у Румунії та Данії, але точна дата початку поки невідома.

Вас також може зацікавити:

У Києві вчили рятувати людей на воді: фоторепортаж

Коли пілотів ЗСУ почнуть навчати на літаках F–16: Зеленський назвав дату

У Великій Британії новобранці ЗСУ пройшли підготовку, а артилеристи закінчують навчання на САУ, фото