RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Воював у складі ДШРГ "Русич" проти України: в Фінляндії затримали відомого російського нациста

У Фінляндії правоохоронці схопили та арештували одного з ватажків російського угруповання найманців "Русич" Яна Петровського. Чоловік перебуває під західними санкціями за участь у російсько-українській війні.

Про це інформує MTV.

Читайте також: Вирішили "звільнити" Далекий Схід? Дані інфографіки про нові втрати Росії в Україні

Як зазначається, затриманого бойовика підозрюють у терористичних злочинах, які скоїв у період з червня 2014-го по серпень 2015-го на Луганщині та Донеччині. Зараз він перебуває під вартою.

Росіянина внесли до санкційного списку Євросоюзу за дії, що несуть загрозу суверенітету, незалежності, безпеці України.

За інформацією Мінфіну США, затриманий з минулого року командував найманцями "Русича". До цього ватажком був Олексій Мільчаков – неонацистський підсанкційний найманець. Відомо, що саме Петровський взяв на себе основну відповідальність за командування найманцями після того, як Мільчакова було поранено торік у боях за Харків.

Правоохоронці вимагають продовжити термін утримання чоловіка під вартою "для сприяння розслідуванню та екстрадиції злочинця". Українська сторона вже звернулася із запитом про екстрадицію російського бойовика.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, у 2016 році йому було повідомлено про підозру за фактом участі у терористичній організації за частиною 1 статтею 258-3 КК України.

"В рамках співпраці з Європолом Офіс Генпрокурора отримав інформацію про затримання цієї особи у м. Гельсінкі міграційною службою Фінляндської Республіки, а також відомості про можливість її депортації до рф. Аби не допустити повернення підозрюваного до російської федерації, що унеможливило б його видачу Україні, 15 серпня 2023 року прокурори направили до відповідних органів Фінляндії запит про затримання і тимчасовий арешт особи та надали фінській стороні всю необхідну інформацію для забезпечення арешту", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, російська влада продовжує всіляко заважати узагальнювати кількість загиблих окупантів з Далекого сходу на війні в Україні, проте існують факти, що красномовно говорять про масштаби прихованого.

  • Вас також може зацікавити:

У Сибіру виявили цвинтар із сотнями свіжих могил "вагнерівців": відео

Бомбили самі себе: Росія визнала удар по Білгороду

Це нормально: міністр оборони ФРН допустив удари ЗСУ по Росії