RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Захарова "погавкала" на Молдову через допомогу Україні і отримала відповідь

Представниця МЗС Росії Марія Захарова, яка назвала Молдову "логістичним придатком київського режиму", отримала відповідь від молдовського Міністерства закордонних справ та європейської інтеграції. Країна продовжить надавати Україні всю можливу допомогу.

Заяву МЗСЄІ Молдови у відповідь на слова Захарової опублікувало видання NewsMaker.

Читайте також: Маразм міцніє: Захарова назвала нову ціль "спецоперації", відео

"Фіксуємо послідовне перетворення Молдавії (так у МЗС РФ продовжують називати Молдову – "Апостроф") на логістичний придаток київського режиму. Кишинів одразу після початку спеціальної військової операції розпочав масштабні постачання в Україну різних товарів – паливно-мастильних матеріалів, медикаментів, продовольства", – заявила представниця російського МЗС 25 серпня.

Також Захарова зазначила, що Молдова здійснює "провокаційне накачування" західним озброєнням та "екіпіруванням та технікою для розмінування, стрілецькою зброєю, в т.ч. снайперськими гвинтівками та кулеметами, різними видами гранат, а також технічними засобами розвідки".

Крім того, вона додала, що наразі нібито опрацьовується питання про розміщення у країні складів американського озброєння, яке "згодом може спрямовуватись на потреби ЗСУ".

МЗСЄІ Молдови засудило "брехливі заяви" Захарової.

"Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру та безпеки країни. У цьому сенсі Молдова співпрацює із тими, хто просуває демократичні цінності. З першого дня війни ми рішуче засудили агресію Росії проти України. Ми продовжимо надавати нашим українським друзям усю можливу допомогу і в двосторонньому порядку, і в рамках міжнародних організацій", - наголосили у молдовському відомстві.

Нагадаємо, з 23 серпня в Україні при перетині держкордону для автобусів почала діяти електронна черга. Послуга стала доступною, у тому числі, на пунктах пропуску на кордоні з Молдовою.

  • Вас може зацікавити:

Ще один трюк "Коперфільда": на кордоні з Молдовою затримали чергову партію ухилянтів

В Придністров’ї вбили главу Компартії сепаратистів: хто він і що відомо, фото

Сусідка України наступна? Лаврову примарилися "нацисти" ще в одній європейській країні