RU  UA  EN

Субота, 22 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Буде три бабиних літа: синоптики розповіли, якою буде осінь

Синоптики обіцяють погоду восени 2023 року з непостійним характером. Зокрема, у перші дні вересня вона вже проявить себе, а в листопаді вдарять перші морози, ставши провісниками ранньої зими.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Укргідрометцентр та народних синоптиків.

Читайте також: Вересень в Києві буде теплим і майже без дощів: календар погоди на кожен день

Вересень

За прогнозом синоптиків "Укргідрометцентру", вересень виявиться типовим як для осені місяцем. Температура у середньому становитиме +12...+13 градусів. Примітно, що дощів практично не буде, тільки короткочасні 9 та 26 вересня.

Водночас народний синоптик з Волині Володимир Деркач прогнозує, що у перші дні осені буде ще по-літньому тепло. Проте через кілька днів прийде різке похолодання, яке протримається недовго. До кінця першої декади запанує приємна, тепла осіння погода. Це й буде перше бабине літо. Тоді як друга декада місяця стартує з похолодання і дощів. До кінця другої десятиденки знову стане тепліше, тобто очікується другий період бабиного літа. Під кінець вересня буде тепло, частково з опадами.

Жовтень

За прогнозом Укргідрометцентру, у другий місяць осені буде доволі комфортна температура, коливатиметься на рівні від +2...+14 градусів, з високою вологістю повітря. Протримається така погода до другої декади. Водночас дощів у жовтні майже не буде, місяць буде сухим й сонячним. Можливі невеликі дощі ближче до середини місяця.

За словами синоптика Володимира Деркача, можливі і перші заморозки. Вдень буде сонячно та тепло, а вночі температура сильно падатиме. Найхолодніші будуть перші дні місяця. Після чого знову прийде тепло, а близько другої декади знову стане прохолодно, з дощами. Сильного похолодання не буде. Після 14 жовтня очікується третє бабине літо. Протягом дня погода буде суха та сонячна, а от вночі опускатиметься все сильніше, без заморозків. Третя декада буде з помірним теплом, однак температура повільно знижуватися, наближаючи перехід до вологої та холодної осені.

Листопад

Найтеплішим днем у листопаді прогнозують друге число, очікується до +9 градусів. Проте до кінця місяця температура впаде до мінусів. Зокрема, 25 листопада може опуститись до -2 градусів. Дощів у листопаді не очікується, переважно з 8 до 27 листопада.

За прогнозом синоптика Володимира Деркача, листопад стартує з не сильних, але частих опадів. У перший тиждень вночі можливі невеликі морози, а вдень буде близько нуля. До середини місяця можливе потепління, а опадів поменшає. Вкінці листопада буде кілька погожих, однак прохолодних днів. Протягом дня температура повітря буде вище нуля, а вночі побільшає заморозків. З середини третьої декади будуть опади, часом мокрий сніг.

Раніше "Апостроф" писав, наскільки прохолодною буде осінь в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Вересень в Києві буде теплим і майже без дощів: календар погоди на кожен день

В кінці місяця штормитиме три доби поспіль: календар магнітних бур на вересень

Посівний календар на вересень 2023: сприятливі та несприятливі дні для посіву, посадки й пересадки