RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Окупанти вдарили по Вугледару: загинуло подружжя, є поранені, фото

У суботу, 2 вересня російська армія завдала два ракетних та 34 авіаційних ударів, а також здійснила 42 обстріли з РСЗВ по позиціях ЗСУ та населених пунктах, й внаслідок авіаційного удару по Вугледару Волноваського району Донецької області загинуло двоє людей та ще двоє отримали поранення.

Про це інформує Офіс генпрокурора.

Читайте: Місто вимерло: у мережі показали моторошне відео з Вугледару

Зазначається, що росіяни влучили в одну з багатоповерхівок міста. Загинули 43-річний чоловік та його 42-річна дружина, а дев’ятнадцятирічна донька подружжя отримала поранення. Також було травмовано ще одну 53-річну місцеву жительку.

З мінно-вибуховими травмами, контузіями та забоями тіла постраждалих доставлено до медичного закладу для надання невідкладної медичної допомоги.

Повідомляється, що вибухами було зруйновано частину під’їзду житлового будинку, пошкоджено перекриття, понівечені вікна й балкони.

Відкрито кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Зазначимо, як інформують у Нацполіції, вчора окупанти обстрілювали цивільне населення Донеччини авіабомбами "ФАБ-500", ракетами, ЗРК "Стріла-10", РСЗВ "Град", артилерією, танками. Під вогнем перебували міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Сіверськ, Торецьк, Часів Яр, селища Велика Новосілка й Петрівка, села Нетайлове, Новоолександрівка, Новоукраїнка, Предтечине, Шахтарське, Шевченко. Було пошкоджено 14 цивільних об’єктів: 9 житлових будинків, лікарню й медичний транспорт, електромережі. Є загиблі та поранені.

Нагадаємо, що ЗС РФ завдали авіаудару по Херсонській області керованими бомбами, внаслідок чого є жертви серед мирного населення.

  • Вас може зацікавити:

На Запоріжжі оголошено примусову евакуацію дітей: повний список населених пунктів

Росія влучила в кафе на Харківщині, є загиблі: перші подробиці удару

Окупанти атакують Україну дронами: є влучення на Чернігівщині