RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Співробітники СБУ провели в Чернігові обшуки у справі про порушення на енергооб'єктах

У вівторок, 5 вересня, співробітники СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора проводили слідчі заходи у рамках кримінального провадження, що стосується зловживань на відновленні енергетичної інфраструктури України.

Про це повідомило видання "Українська правда" з посиланням на спецслужбу.

Слідчі дії зокрема проводилися вдома у в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломако, що підтвердив він сам у соцмережі.

Підставою обшуку в СБУ назвали з'ясування деталей проекту Міжнародного комітету Червоного Хреста з відновлення обладнання паливоподачі на Чернігівській ТЕЦ, яке було зруйноване російськими окупантами. В.о. мера зазначив, що проект фінансується та координується "Червоним хрестом", а місто не бере участі в розподілі коштів чи проведенні робіт. Підставою для слідчих дій у спецслужбі назвали рішення Шевченківського суда Києва.

За інформацією правоохоронців, наразі у декількох областях здійснюються понад 20 обшуків.

За версією слідства, у липні обладнання придбали за вартістю, яка вдвічі перевищувала ринкову, що завдало державі збитків у понад 30 млн гривень. Ця сума підтверджена експертизами, які проводив Київський науково-дослідний інститут судових експертиз. Для реалізації запланованого, заступник міського голови Чернігова нібито координував дії з керівництвом компанії-постачальника.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили чиновнику про підозру за частиною 2 статті 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем). Йому загрожує до 6 років ув’язнення.

До цього, 18 липня, Київський апеляційний суд ухвалив рішення залишити заступника міського голови Чернігова Віктора Геращенка з під вартою.