RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Арешт або штраф: в Україні хочуть ввести покарання за образу військових

За неповагу до військових в Україні хочуть запровадити адміністративну відповідальність – у разі прийняття закону порушнику загрожуватиме штраф або арешт до 15 діб.

Про це йдеться у картці законопроєкту №10014, зареєстрованій у парламенті 6 вересня.

Варто зазначити, що наразі у Кримінальному Кодексі України є стаття про образу честі та гідності військовослужбовця та погрози військовослужбовцю. Вона передбачає обмеження або позбавлення волі від 3 до 5 років за погрозу військовому вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням його майна. Це також стосується і близьких родичів військового або членів його сім'ї.

Читайте також: Можуть "посадити" на 5 років: що відомо про затриманого полтавського блогера, який ображав військових

Тепер же депутати планують також карати за неповагу до українських військових, запровадивши за це адміністративну відповідальність. Йдеться про випадки бюрократичних перешкод, які змушені проходити поранені військові у тилу, конфлікти у громадському транспорті тощо.

У пояснювальній документації автори вказують, що головною метою цього законопроєкту є зміцнення правового захисту військовослужбовців, шляхом встановлення відповідальності за такі дії, як образи, образливе чіпляння, а також запобігання таким негативним проявам в суспільстві.

Зокрема, за виявлену неповагу, що проявляється у публічних образах, образливому спрямуванні на військовослужбовців або заважанню їм у реалізації їхніх прав і свобод, передбачається встановлення штрафу в розмірі від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виконання громадських, виправних або суспільно-корисних робіт, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Раніше ми писали, що в Полтаві скандальний фітнес-тренер облаяв працівників ТЦК.

  • Вас може зацікавити:

Карма наздогнала: в Полтаві затримали фітнес-тренера, що ображав військових, фото 18+

В мережі блогера-кримінальника закликають вибачитися через образу на адресу військових

"Не хочу вбивати за гроші": у Полтаві спортсмен образив військових та показав їм непристойний жест. Відео