RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Готуємося до зими: як почистити пуховики і куртки без прання

Незабаром зима і важливо підготувати сезонний одяг для використання. Звичайно, можна зробити професійну чистку зимового верхнього одягу, а можна привести його до ладу в домашніх умовах.

Як почистити пуховики в домашніх умовах розкаже "Апостроф".

Читайте також: Як правильно прати кросівки у пральній машині, щоб були як нові

Як розповідають досвідчені господині, існують кілька перевірених способів чищення пуховиків. Для цього знадобляться розчини нашатиру, перекису водню або господарське мило.

Нашатир добре усуває забруднення з тканин. Для приготування засобу для чищення зимового верхнього одягу потрібно 100 мл теплої води; 1 чайна ложка нашатирю; 1 чайна ложка гелю для прання або для миття посуду.

Змішайте всі інгредієнти. Змочіть губку у розчині для чищення і акуратно потріть ним забруднене місце. Залиште суміш на 30 хвилин, після чого зберіть залишки рідини для чищення губкою та промийте оброблене місце за допомогою вологої ганчірки.

Ще один зі способів - очищення ща допомогою господарського мила. Потрібно натерти невеличкий шматочок мила на дрібній тертці. Зволожте місця, які потребують очищення. Присипте проблемні місця тонким шаром мильної стружки та залиште її на одязі на 30-40 хвилин. Після цього зніміть засіб за допомогою сухих серветок.

Перекис водню добре розчиняє шкірне сало, яке збирається на манжетах та комірі. Розведіть у склянці теплої води 3 чайні ложки перекису аптечної концентрації і нанесіть цей розчин на забруднені місця за допомогою ватного диску чи губки. Якщо засіб не подіяв, забруднену ділянку можна додатково обробити слабким розчином лимонної кислоти. Далі промийте очищену ділянку вологою серветкою.

Раніше ми розповідали, як позбутися неприємного запахуз холодильника раз і назажди.

Вас може зацікавити:

Дешевий спосіб зробити махрові рушники м'якими і пухнастими, як у дорогих готелях

Як без ароматизаторів позбутися неприємних запахів у шафі: кілька хитрощів

Допоможе копійчаний засіб: як під час прання зібрати з одягу шерсть тварин