RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

"Суперзброя" за $1,2 млрд: що відомо про знищену в Євпаторії систему ППО "Тріумф"

У четвер, 14 вересня вночі, завдяки спецоперації військової контррозвідки СБУ та ВМС України було знищено російський комплекс ППО "Тріумф".

Що відомо про "Тріумф" та його основні характеристики - розповідає "Апостроф".

ППО "Тріумф" (С-400) — російська зенітна ракетна система великого і середнього радіуса дії, зенітний ракетний комплекс нового покоління.

С-400 створений для ураження всіх сучасних і перспективних засобів повітряно-космічного нападу — літаків-розвідників, літаків стратегічної та тактичної авіації, тактичних, оперативно-тактичних балістичних ракет, балістичних ракет середньої дальності, гіперзвукових цілей, встановлювачів перешкод, літаків радіолокаційного дозору і наведення та інших.

Історія

Система розроблена в 2000-х роках науково-виробничим об'єднанням "Діамант" імені академіка О.О. Розплетіна (нині входить до складу "Концерну повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей") на основі ЗРС С-300. Серійний випуск "Тріумфу" було розпочато у 2007 р., на озброєння в Росії система прийнята 28 квітня 2007 р.

Склад системи та технічні характеристики

"Тріумф" складається з пункту бойового управління та радіолокаційної станції виявлення, з якими пов'язані до 6 зенітно-ракетних комплексів. Кожен ЗРК містить багатофункціональну РЛС управління та до 12 пускових установок з ракетами різних типів. Також у складі системи можуть опціонально перебувати всевисотна РЛС та пересувна вишка для антенного поста.

Всі засоби системи розміщуються на колісних шасі високої прохідності (виробник - Мінський завод колісних тягачів та Брянський автомобільний завод), допускають транспортування залізницею, а також водним та повітряним транспортом.

Дальність ураження аеродинамічних цілей – від 3 до 250 км; дальність ураження тактичних балістичних цілей – від 5 до 60 км; висота поразки цілей – від 2 до 27 км; швидкість вражених цілей - до 4 тис. 800 м/сек; - число одночасно обстрілюваних цілей - до 36 (до 6 одним ЗРК). Число одночасно наведених ракет – 72. Система може вибірково працювати з використанням не менше 5 типів ракет різної стартової маси та дальності пуску.

Експлуатаційний термін служби наземних систем – не менше 20 років, зенітних керованих ракет – не менше 15 років.

Експортні поставки

Китай став першим іноземним замовником зенітно-ракетного комплексу С-400, контракт на які було підписано у 2014 році. Система також експортується до Алжиру та Туреччини.

Раніше ми писали, що катери-камікадзе атакували в Чорному морі російський корабель "Сергій Котов".

Вас може зацікавити:

В Євпаторії прилетіло в базу окупантів: карта, нові кадри і подробиці "бавовни"

Не пошкоджено, а знищено: фото російського десантного корабля "Мінськ" після удару по Севастополі

Українська армія застосовує проти росіян незвичайні дрони-"невидимки": фото