RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Справа про майже 6 млрд гривень: Коломойському вручили нову підозру

Правоохоронці викрили нові факти злочинної діяльності власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського, який незаконно заволодів майже 6 млрд грн.

Про це інформують в СБ України.

Читайте: Суд посадив Коломойського на 2 місяці: всі деталі, фото і відео

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн.

Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

Протягом вказаного періоду члени цього угруповання дозволили Коломойському нібито робити систематичні фіктивні "внески готівки у касу банку", хоча насправді ніяких внесків банк не отримував. За версією слідства, така "схема" загалом дозволила фігуранту отримати 5,8 млрд грн, що на той період було еквівалентно понад 700 млн дол. США.

Згодом ці фейкові "внески" були зараховані на особистий рахунок Коломойського і стали реальними безготівковими коштами.

Щоб легалізувати віртуальні активи, Коломойський розплачувався ними у своїй підприємницькій діяльності. Зокрема, віддавав їх як позики та розраховувався ними за кредити підконтрольних йому підприємств, виводив їх за кордон, переводив у готівку та знімав у відділеннях банку.

Ігорю Коломойському повідомлено про додаткову підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення), ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах) та ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

Раніше Ігорю Коломойському вже оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст.190 та 209 Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування триває. Проводиться комплекс заходів для встановлення всіх обставин незаконної діяльності та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що Ігор Коломойський, прийшов на засідання суду в одязі з логотипом ФК "Дніпро", який, як вважається, було знищено ним самим же.

  • Вас може зацікавити:

Буде сидіти? Захист Коломойського озвучив подальший план дій щодо клієнта

У справі фігурують мільярди: НАБУ озвучила підозру Коломойському

Йдеться про мільярди: Коломойського позбавили активів у ПриватБанку