RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Водія Тетяни Єгорової-Луценко тричі вносили в систему "ШЛЯХ" для виїзду за кордон - документ

Відомчий водій голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко Валерій Ключко протягом червня-листопада 2022 тричі вносився до системи "Шлях" для перетину державного кордону.

Про це йдеться в офіційній відповіді Харківської обласної військової адміністрації на запит видання "Апостроф".

"Стосовно внесення Харківською обласною військовою адміністрацією даних Ключка Валерія до інформаційної системи "Шлях" повідомляємо, що 13.06.2022, 25.08.2022, 25.11.2022 за поданням Громадської організації "КОЛОС" відповідними наказами начальника Харківської обласної військової адміністрації №47 В, 112 В, №193 В громадянину Ключко Валерію було узгоджено виїзд за кордон та подано відповідні заяви до інформаційної системи "Шлях", - йдеться у офіційній відповіді Харківської ОВА.

Раніше ЗМІ повідомляли, що чоловік Тетяни Єгорової-Луценко Віталій Луценко в жовтні 2022 на службовому автомобілі Харківськї обласної ради виїжджав з України. За кермом авто перебував водій голови Харківської облради Валерій Ключко. Валерій Ключко та Віталій Луценко перетнули державний кордон України як волонтери в пункті пропуску Могилів-Подільський. Після чого Ключко на службовому авто відвіз Луценко до аеропорту міста Кишинів, звідки чоловік чиновниці вилетів до Франції.

Як повідомляв колишній народний депутат Ігор Мосійчук, у Франції Віталій Луценко юридично оформлював документи щодо придбання компанії MIDI AU SOLEIL, якій належить ресторан на набережній Канн. Крім того, за даними французьких реєстрів, наразі чоловік Тетяни Єгорової-Луценко є резидентом Франції та співвласником і бенефіціаром компанії LE FOLIE'S, якій належить нічний клуб-ресторан No Name у Ніцці. Мосійчук звинуватив Єгорову-Луценко у скоєнні порушенні антикорупційного законодавства, зокрема у використанні службового авто в особистих цілях та неповідомлення про реальний конфлікт інтересів.

Після того, як інформація щодо поїздки Луценка та Ключка за кордон з'явилася в ЗМІ, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков повідомив, що НАЗК перевіряє інформацію щодо цього виїзду за кордон та проводить моніторинг способу життя Тетяни Єгорової-Луценко.