RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Окупанти вдарили по Авдіївці і Єлизаветівці: є жертви, фото

У суботу, 23 вересня, російські окупанти обстріляли місто Авдіївку та село Єлизаветівку Покровського району Донецької області, внаслідок чого постраждали мирні жителі.

Про це інформує Суспільне.

Читайте: Окупанти знову обстріляли Херсонщину: серед цивільних є жертви

Як повідомила речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва, російські війська зі ствольної артилерії нанесли удар по Єлизаветівці Мар'їнської міської громади.

"Внаслідок ворожої атаки від проникаючого поранення у грудну клітину загинула 74-річна жінка", — розповіли у прокуратурі.

За інформацією речниці, близько 15:42 армія РФ з РСЗВ "Град" обстріляла Авдіївку. "Внаслідок влучення снарядів по одній з вулиць міста біля багатоповерхового житлового будинку зазнав осколкового поранення 44-річний місцевий житель. Йому надано кваліфіковану медичну допомогу", — додала вона.

За фактами обстрілів відомство відкрило кримінальні провадження за статтею 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

У Донецький ОДА зазначили, що Авдіївка щоденно зазнає потужних обстрілів — тільки за сьогодні росіяни вже двічі обстріляли місто танками, 1 раз з артилерії і ще 1 раз — із "Градів".

Нагадаємо, напередодні російські окупанти обстріляли житлові будинки в Кураховому на Донеччині двома ракетами "Іскандер".

  • Вас може зацікавити:

Окупанти вдарили ракетами по Кременчуку: є загиблі і поранені, деталі теракту

У Торецьку загинули дівчина з хлопцем: фото наслідків російського удару

Окупанти вранці завдали удару по житлових кварталах Херсона: що відомо