RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У справі Князєва за 4 місяці так і не знайшли півмільйона доларів, що заявлені НАБУ як "хабар" - прокурор САП

Справа колишнього голови Верховного суду України Всеволода Князева після гучного його затримання перебуває на стадії досудового розслідування. Попри заявлені плани НАБУ скерувати її до суду на початку вересня, цього так і не сталося, а детективам не вдалося підтвердити заявлені суми нібито отриманого ексголовою Верховного суду Князєвим хабаря.

Про це йдеться в матеріалі "Судово-юридичної газети".

Зазначається, що майже півмільйона доларів детективи досі не знайшли, про що повідомили в САП під час одного з судових засідань.

Так, за версією НАБУ, опублікованою 16 травня, Князєв отримав 2,7 млн грн "неправомірної вигоди" за нібито прийняття рішення суду на користь компанії Костянтина Жеваго, який своєю чергою спростовує контакти з Князєвим.

Пізніше стало відомо про вилучення під час обшуків у Князєва коштів у розмірі майже 700 тис.доларів, з яких 692 тисячі доларів нібито ідентифікували як "неправомірну вигоду". Однак, у заявах слідства, сума відрізняється. Зокрема, під час виступу у Вищій раді правосуддя прокурор САП Олександр Омельченко стверджував, що у Князєва вилучили не майже 700 тис. дол., а 450 тис. дол. Також, під час слідчих дій в кабінеті судді, детективи знайшли у сейфі 1,65 млн дол., однак, ідентифікувати усю суму як неправомірну вигоду детективам не вдалося.

Прокурор САП Омельченко також заявляв, що детективи не можуть віднайти близько 1 млн дол., які вважаються частиною "хабаря". За два місяці від початку слідства прокурор Омельченко в одному із судових засідань знову констатував відсутність "грошей у справі". І за його словами НАБУ не знайшло майже півмільйона доларів ($445,8 тис.). Однак у перерві між заявами про "недостачу" спочатку 1 млн дол., а згодом про півмільйона, повідомлень від НАБУ про нову "знахідку" у півмільйона доларів не було. І наразі у справі, зі слів прокурора Омельченка, вилучень коштів як і раніше було три - вдома, в кабінеті Князєва і кабінетах суддів ВСУ. Але сума знайдених коштів у інших суддів була всього 112 тис. доларів, а не півмільйона.

Ексголову та суддю ВСУ Всеволода Князєва НАБУ затримано за підозрою в отримання неправомірної вигоди у травні. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави. Сума застави вже двічі була знижена судом - від 107 млн грн до 55 млн грн. Князєв відкидає звинувачення на свою адресу, справу називає замовною і натякає на політичні підстави свого переслідування. НАБУ, за його словами, в цій ситуації було використано "в темну".