RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Чи буде ДПА в 2024 році і до чого готуватися школярам: в МОН дали відповідь

Наступного, 2024-го року, державна підсумкова атестація в українських школах не проводитиметься, натомість дві тисячі школярів з четвертих класів зможуть взяти участь в експериментальному ДПА.

Про це пише "Обозреватель".

Читайте: Тепер офіційно: для школярів скасували ДПА у 2023 році

Як зазначила повідомила директорка Українського центру оцінювання якості освітиТетяна Вакуленко, ДПА має повернутися у новому стандартизованому форматі, адже попередні роки школи самостійно оцінювали учнів, створюючи для цього власні методики.

"Учням, які погодяться брати участь у тестуванні, запропонують розроблені УЦОЯО матеріали, завдання. Також будуть і окремі рекомендації для вчителів, які проходитимуть цю підсумкову атестацію з української мови і читання та математики. І далі зберемо інформацію про те, наскільки комфортно було вчителям проводити це тестування, чи виникали чи не виникали проблеми з роботою над тестовими завданнями тощо", – розповіла Вакуленко.

Коли підсумкова атестація буде реалізована, держава отримуватиме інформацію про стан початкової освіти. Це, на її думку, дозволить органам управління на місцях оперативно реагувати на потреби шкіл та вчасно вживати необхідні заходи для поліпшення освітнього процесу.

Як зазначила Тетяна Вакуленко, першим кроком до повернення ДПА у заклади освіти і до утворення атестації у стандартизованому форматі виступає нова модель Національного мультипредметного тесту.

Нагадаємо, що на Рівенщині вчитель жорстоко побив учня.

  • Вас може зацікавити:

Навчальний рік 2023/2024 в київських школах: названо дати семестрів і канікул

Коли закінчиться навчальний рік 2023/2024: визначено дату

В Україні школярів навчатимуть новому предмету: головне, щоб вдома не практикували