RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Cкандал із бізнесом родини Єгорової-Луценка: політолог вказав на вибірковість роботи правоохоронців

Під час протистояння збройній агресії Росії запит суспільства на рівність перед законом є загостреним, і ситуацію посилює вибірковість роботи правоохоронних органів. Прикладом можна назвати кейс голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценка, чий чоловік із водієм облради з початку повномасштабного вторгнення РФ тричі перетинав кордон, ймовірно, для ведення бізнесу у Франції.

Ситуацію "Апострофу" прокоментував політолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Це стара проблема рівності перед законом. Той, хто при владі, не відповідає ні перед законом, ні за свої слова. Це, звичайно, почалося не зі "Слуг народу". Але зараз йде війна, в армії і в суспільстві дуже сильно виріс запит на соціальну справедливість... Деякі представники влади, на жаль, використовують цю владу в особистих інтересах. Деякі "Слуги народу" своїми діями загрожують рейтингу президента", - політолог.

Проте правоохоронці навряд чи відреагують на ситуацію належним чином, оскільки займаються подібними випадками лише тоді, коли резонанс переростає у скандал чи коли на це вказують західні партнери. Говорячи про кейс Єгорової-Луценко – перевірка Національного агентства запобігання корупції тільки почалася і про терміни її завершення в агентстві не говорять.

"Все це може призвести до соціального вибуху. Це перше. І друге. Наші правоохоронні органи, на жаль, продовжують ще працювати на запит Офісу президента. Вони часто звертають увагу на тих, хто конфліктує з центральною владою, як у випадку з мером Чернігова Атрошенком", - наголосив Віктор Небоженко.

Раніше колишній народний депутат Ігор Мосійчук у своєму телеграм-каналі написав про те, що чоловік голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко бізнесмен Віталій Луценко 3 листопада 2022 у Каннах підписував документи про купівлю акцій та призначення його Президентом компанії MIDI AU SOLE, що має ресторан на набережній Канн. За даними реєстрів Віталій Луценко – резидент Франції, проживає за адресою: Boulevard Carabacel 26, 06000, Nice, посвідка на проживання №06032151 LE FOLIE'S, володіє нічним клубом No Name. Це, як стверджує Мосійчук, Єгорова-Луценко "не внесла до е-декларації за 2020, 2021, 2022 рік і приховала від НАЗК, НАБУ, команди президента, партії "Слуга народу" та мешканців Харківської області". За його даними, 5 жовтня 2022 водій голови Харківської облради Валерій Ключко, будучи внесений до системи "Шлях" як волонтер, на службовому авто Skoda Super B відвіз Віталія Луценка з Харкова до аеропорту Кишинева.

У Харківській ОВА "Апострофу" підтвердили, що водій голови Харківської облради у 2022 році тричі вносився до системи "Шлях" як волонтер. Згідно з витягом з реєстру підприємств Франції, чоловік Тетяни Єгорової-Луценка Віталій Луценко має 100% права власності ресторану MIDI AU SOLEIL у Каннах.