RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Серед жертв - молоде подружжя: фото і прізвища загиблих в селі Гроза

Вчора у селі Гроза Куп'янського району на Харківщині місцеві мешканці прощалися із Андрієм Козирем, який загинув у Попасній та поминки за яким організував його син Денис.

Про це інформує ТСН.

Перед початком війни чоловіки разом перебували у Польщі, але в перші дні повномасштабного вторгнення повернулися додому та прийшли до військкомату.

Читайте: Телефони загиблих розривались від дзвінків: нові жахливі кадри з села Гроза

Після навчання їх перекинули в Попасну у різні групи. Після трьох днів бойових дій Андрій Козир отримав смертельне поранення в шию. Його поховали на військовому кладовищі на Дніпропетровщині.

Син продовжував служити, проте в червні за станом здоров'я звільнився, переїхав у Грозу та одружився. З коханою Ніною Денис побрався 14 серпня 2022 року. Дівчині було 20 років, вона працювала лаборантом у Харківській гуманітарно-педагогічній академії, була волонтером, донором крові та захоплювалася народним співом. Через декілька днів їй мало було виповнитися 21 рік.

"Інформатор" пише, що у селі мешкали дідусь та бабуся Дениса Козира, які попрохали онука перепоховати батька, аби їм зручніше було відвідувати його могилу.

Тіло військового 53-ої бригади ексгумували та перепоховали у рідній Грозі. А опісля Козирі закликали односельців на поминки. Домовилися з місцевим підприємцем про приміщення. Щось зготували у кафе, щось готувалося удома. Серед запрошених було майже все село, де через постійні обстріли мешкало лише трохи більше 100 осіб. Прийшло 60 осіб, а інші запізнювалися, ще хтось не зміг відірватися від роботи.

Усі вони загинули, зокрема Денис з дружиною, його дідусь, бабуся та мати дружини.

Місцева жителька Ольга, подруга дружини полеглого бійця, показала Громадському фото Андрія та його родини.

"Одною ракетою поховали все село. У кожній хаті тепер буде стояти не один гроб, а одразу п'ять гробів, три гроби... У нас залишилися одиниці тут. Нема нікого. Все село там, і боюся йти туди дивитися, в ту сторону", — каже Ольга.

Серед вбитих Росією опинилася й молодша медична сестра Вікторія Сапач.

Про це повідомили у місцевому Центрі екстреної медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше у МВС показали кадри перших хвилин після обстрілу села Гроза.

  • Вас може зацікавити:

В кафе було близько 60 людей: нова інформація про теракт росіян в Грозі

В Грозі на Харківщині завершили пошук жертв російського теракту: останні дані про удар окупантів

Загинула вся родина військового, якого ховали: нові деталі трагедії в Грозі