RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Омбудсмен Лубінець із порушенням намагається отримати приміщення в будинку батьків - деталі

У Києві, 5 жовтня, за адресою вул. Антоновича, 140, під час зборів співвласників будинку уповноважений Верховної ради з прав людини, Дмитро Лубінець висловив намір відкрити в будинку представництво Уповноваженого з прав людини, проте таким чином він порушує процедуру і може стати об'єктом перевірки антикорупційних органів.

Про заяви Лубінця на зборах "Апострофу" стало відомо від мешканців будинку.

Омбудсмен Лубінець заявив, що у 2022 році особисто займався питанням передачі в оренду земельної ділянки для об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "АКОН-140". Також він висловив намір відкрити в цьому будинку представництво Уповноваженого з прав людини на підставі договору про спільну діяльність з ОСББ. Лубінець підкреслив, що після таких дій з'являться юридичні можливості облаштувати тут офісне приміщення.

"Я юридично звернувся, щоб правління після загальних зборів проголосували за договір про спільну діяльність, а після цього з'являться юридичні можливості облаштувати в цьому в цьому прийомі офісне приміщення, де юридично буде відкрито Представництво Уповноваженого Верховної Ради України… Цей інструментарій має забезпечити, щоб цю земельну ділянку вже ніхто ніколи не займав", - зазначив Дмитро Лубінець.

Проте, згідно з Порядком укладення установами та організаціями договорів про спільну діяльність, затвердженим постановою Кабінету міністрів від 11.04.2012 № 296, укладення договорів, зокрема про спільну діяльність потребує погодження Кабміну у формі розпорядження, і лише після цього Уповноважений з прав людини може здійснювати заходи щодо забезпечення укладення такого договору. За інформацією від джерел, такого звернення від омбудсмена не було.

Варто зазначити, що саме за вказаною адресою проживають батьки Дмитра Лубінця, і є ймовірність, що під приводом відкриття Офісу Уповноваженного з прав людини він намагається приватизувати частину будинку. Лубінець заявив, що там буде його радниця, яка прийматиме громадян, що додатково може вказувати на його бажання отримати приміщення.

Таким чином, Національне агентство з питань запобігання корупції має підстави для перевірки дій Дмитра Лубінця. Народні депутати Верховної Ради вже звернули увагу на цю ситуацію.

Наразі Дмитро Лубінець не відповів на дзвінки і повідомлення журналістів щодо вказаної ситуації, редакція "Апострофу" слідкуватиме за розвитком подій і готова висвітлити точку зору омбудсмена.