RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

ЗСУ відкинули росіян в районі Орлянки та Роботиного: свіжі карти бойових дій

ЗСУ продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Сили оборони відкинули росіян із західної околиці Роботиного та просунулися на два кілометри в напрямку Орлянки

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Росія завдала удару по "Новій пошті" на Харківщині: фото, відео і останні подробиці

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили понад 20 російських штурмів біля Синьківки та Іванівки; понад п'ять штурмів поблизу Надії; і 10 біля Білогорівки, в районі Серебрянського лісу та біля Спірного. Також Генштаб повідомив, що українські сили завадили російським військам просунутися поблизу Невського.

Український військовий оглядач 21 жовтня заявив, що ЗСУ нещодавно просунулися на два кілометри в напрямку Орлянки (22 км на схід від Куп’янська).

Бої у Донецькій області

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Васюківки, Богданівки, Хромового та Кліщіївки. Ворог зосереджує основні зусилля в районі Курдюмівки і Зеленопілля та намагається обладнати рубіж оборони вздовж дороги Т05013 Опитне-Зайцеве-Одрадівка-Миколаївка.

Генштаб ЗСУ зазначив, що українські війська продовжували наступальні дії на південь від Бахмута. Російські сили здійснили обмежені наземні атаки на південний захід від міста Донецьк 21 жовтня, але не досягли жодних заявлених або підтверджених успіхів.

"Південна вісь"

Міністерство оборони Росії стверджує, що українські сили атакували в напрямку Приютного (14 км на південний захід від Великої Новосілки). Російський "воєнкор" повідомляв, що українські війська контратакували поблизу висот між Приютним і Старомайрським.

Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська здійснили безуспішні обстріли поблизу Пречистівки, Золотої Ниви, Старомайорського, Рівнопілля, Приютного та Полтавки. Російський військовий блогер стверджував, що українські сили проводили механізовані штурми вздовж лінії Роботине-Новопрокопівка за допомогою до 10 танків і бойових броньованих машин. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Роботиного.

Нагадаємо, за минулу добу ЗСУ ліквідували 800 окупантів.

  • Вас може зацікавити:

Під Купʼянськом російську танкову армію перетворюють у "фарш": кадри з поля бою

"Все згоріло": з'явилось відео удару з "Града" по складу БК росіян і його наслідків

Знищили одразу після висадки: ЗСУ показали відео удару по БМД з десантниками