RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Сили оборони просунулися біля Бахмута і на лівому березі Дніпра: звіт ISW і карти боїв

ЗСУ просунулися на північний схід від Курдюмівки та розширили свою зону контролю на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Окупанти намагалися відбити позиції біля Кліщіївки і наступали на Авдіївку: ранкове зведення Генштабу

Ситуація в Харківській та Луганській областях

Український Генштаб повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки на Куп’янському напрямку в районі Синьківки та Іванівки та на південний схід від Тернів. Речник десантно-штурмової бригади ЗСУ "Сталевий кордон" Іван Шевстов заявив, що найбільш активна частина Куп'янського фронту знаходиться в районі Синьківки та Іванівки, а російські сили атакують у напрямку Куп'янська угрупованнями від 10 до 30 осіб. Шевстов зазначив, що російські війська продовжують спроби зайняти лівий берег річки Оскіл.


Бої у Донецькій області

Геолокаційні кадри, опубліковані 30 жовтня, показують, що українські сили просувалися на північний схід від Курдюмівки (10 км на південний захід від Бахмута). Генштаб ЗСУ заявив, що українські війська продовжують наступальні дії на південь від Бахмута та завдають втрат російським військам у цьому районі. Російський "воєнкор" стверджував, що українським військам вдалося просунутися за лінію залізниці на південь від Андріївки та закріпити нові позиції.

Речник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун також зазначив, що російські війська намагаються компенсувати втрати техніки під Авдіївкою та готуються задвати удару піхотою по українських позиціях.

"Південна вісь"

Український Генштаб повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Українські війська продовжують утримувати позиції на східному (лівому) березі Херсонської області. Російські джерела стверджували, що українські сили контролюють центральну частину Кринок (30 км на схід від Херсона та 2 км від річки Дніпро), а один російський "воєнкор" стверджував, що українські сили незначно розширили свою зону контролю.

Українське південне оперативне командування заявило, що російські війська використали 37 керованих бомб КАБ для ударів по західному березі Херсонської області.

Раніше ми писали про те, що сьогодні вночі РФ запустила по Україні БПЛА та ракети.

Вас також може зацікавити:

Втрати РФ перетнули ювілейну позначку: в Генштабі оприлюднили знакову статистику

Ще одна група бійців ЗСУ розпочала навчання на ЗРК "Patriot" в Німеччині: фото

Дітей розстріляли сплячими у ліжку: нові подробиці звірячого нападу "кадирівців" на сім’ю у Волновасі, фото 18+