RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

ЗСУ перекинули бронетехніку на лівий берег Дніпра, окупанти в паніці: звіт ISW і карти боїв

Українські війська перекинули обмежену кількість бронетехніки на східний (лівий) берег Херсонської області та продовжують більш масштабні, ніж зазвичай, наземні операції за участю легкого піхотного угруповання приблизно батальйонного розміру.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Вже на бойовому чергуванні: Зеленський повідомив про підсилення ППО України

Повідомляється, що російські "воєнкори" 6 листопада збільшили знімок, на якому нібито знято український гусеничний десантний транспорт, що перевозить бойову машину піхоти на східний берег біля села Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від Дніпра). Інші "воєнкори" стверджували 7 листопада, що українська бойова машина піхоти самостійно перетнула річку Дніпро біля Кринок, а також збільшили окремі кадри 7 листопада, на яких нібито видно знищений західний бронетранспортер-амфібія у невстановленому місці на східному березі. Деякі з російських так званих "воєнкорів" стверджували, що один або два українських БТРа перетнули Дніпро біля Кринок, тоді як інші "вєнкори" відзначали, що українські війська перекинули в цей район кілька бронетранспортерів.

Окремі російські військові блогери стверджували, що понад 300 українських військовослужбовців (приблизно один батальйон) діють на східному березі в районі Кринок і продовжують стверджувати, що українські війська утримують позиції в центрі Кринок і прилеглих районах.

Російські військові блогери стверджують, що бойові дії тривали під Кринками, а також поблизу Пойма, Піщанівки та Підстепного, але не казали, що українські спроби наступу 6 і 7 листопада були більш масштабними, ніж у попередні дні.

Раніше ми повідомляли про втрати окупантів за добу.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни готують "жест доброї волі": в ГУР вказали на небезпечні ознаки

Місто стало пеклом на Землі: окупанти готуються до нової хвилі штурму Авдіївки

Окупанти змінили тактику мінування: військовий розповів про нові перешкоди для ЗСУ