RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі триває: оновлені карти боїв

ВСУ продовжують наступальні операції на Мелітопольському напрямі та зберігають позиції на лівому березі Херсонської області.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ знищили нові важливі цілі окупантів: яка зараз ситуація на передовій

Луганська область

Відпвідно до звіту ISW, 8 листопада російські війська продовжили локальні наступальні операції вздовж лінії Куп'янськ-Сватово-Кременна, але не досягли будь-яких підтверджених успіхів. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Сіньківки, Іванівки, Берестового, Новоєгорівки та Серебрянського лісництва.

Начальник служби зв'язків із громадськістю командування сухопутних військ ЗСУ підполковник Володимир Фітьо заявив, що російські війська на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках втратили 1826 осіб особового складу та 200 одиниць військової техніки, включаючи 22 танки та 54 бойові броньовані машини, у період з 1 по 6 листопада.

Донецька область

Генштаб повідомив, що українські війська продовжили штурмові операції на південь від Бахмута 8 листопада, відбили російські атаки поблизу Богданівки, Хромового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Російські війська продовжили наступальні операції поблизу Бахмута і, як повідомляється, просунулися 8 листопада. Російські блогери стверджували, що російські війська трохи просунулися від Берхівки у напрямку Богданівки.

За словами ISW, російські війська продовжили наступальні операції в районі Авдіївки і, як повідомляється, просунулися 8 листопада.

Російські джерела продовжували стверджувати, що російські війська просунулися поблизу залізничної лінії поблизу Степового, але українські джерела заявили, що російські війська зазнали великих втрат при цьому просуванні.

Українські офіційні особи вказали, що російські війська, як і раніше, віддані наступу в Авдіївці, незважаючи на високі втрати та несприятливу погоду. Представник українських військових Антон Коцукон заявив, що російські війська зосередили 40 000 "резервістів" у напрямку до Авдіївки, хоча неясно, скільки з цього персоналу задіяно в наступальних операціях.

"Південна вісь"

ISW повідомив, що українські війська продовжували контрнаступальні операції у західній частині Запорізької області, але 8 листопада не зробили жодних заявлених чи підтверджених успіхів. Генштаб повідомив, що українські війська продовжують наступальні операції у Мелітопольському напрямку.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки поблизу Роботиного та Новопрокопівки.

Відомий російський блогер заявив, що українські війська намагаються захопити невказані висоти на північний захід від Вербового, де російські війська відступили з кількох позицій.

Російські блогери стверджували, що українські сили за підтримки бронетехніки продовжували атаки поблизу Роботиного та Вербового протягом останніх кількох днів.

Російські блогери стверджували, що українські війська зберігають позиції на східному (лівому) березі Херсонської області та, як повідомляється, просунулися у районі Кринків 8 листопада.

Відомі російські блогери стверджували, що українські війська продовжують перекидати особовий склад задля посилення українських позицій на східному березі.

Раніше ми розповідали про те, що Росія втратила в Україні ще 5 офіцерів.

  • Вас може зацікавити:

Скільки українських військових загинуло на війні: Зеленський озвучив цифру

ЗСУ провели в армії РФ ще один "день пакетизації": оновлені дані про втрати ворога

Ворог штурмує вдень і вночі, але без результату: яка ситуація на Бахмутському напрямку