RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В МОЗ заговорили про введення карантину: коли і які обмеження можуть запровадити

Карантин під час зимового періоду є цілком можливим. Для регіонів, де є перевищення епідемічного порогу, можуть застосовуватися локальні протиепідемічні заходи.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Читайте також: В Україні виявили новий варінт коронавірусу: чим небезпечний "Арктур"

"Якщо подивитися по загальних нормах, то карантин під час зимового періоду є цілком можливим. І в багатьох регіонах він застосовувався як у "доковідний" період, так і, скоріш за все, буде застосовуватися навіть і зараз", - сказав Кузін.

Він нагадав, що зазвичай локальні протиепідемічні заходи зводилися до закриття шкіл. За словами Кузіна, після того, як коронавірусну інфекцію було прибрано з груп особливо небезпечних інфекційних захворювань, і загальний карантин в Україні скасували, ця норма єдина, яка зараз залишається працездатна.

"Тобто якщо перевищується епідемічний поріг (а він рахується сумарно "ковід" + грип + інші респіраторні вірусні інфекції), в такому випадку за рішенням місцевої влади можуть бути застосовані локальні протиепідемічні заходи" - пояснив Кузін.

Щодо того, чи буде це закриття шкіл, масковий режим, обмеження якоїсь торгівлі або більш жорсткі якісь норми рішення, мають приймати місцеві епідеміологи.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що інформація щодо запровадження карантину через спалах гепатиту А, що шириться мережею, не відповідає дійсності.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні виявили новий варіант коронавірусу, який швидше вражає ослаблений імунітет

Коронавірус – все: ВООЗ скасувала статус пандемії COVID-19

Як з користю провести час без світла: поради МОЗ на випадок блекаутів