RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Верховна Рада утворила ТСК з захисту прав та вирішення проблем військових - чим займатиметься комісія

Постановою Nº3393-IX від 21.09.2023 Верховна Рада Уĸраїни утворила тимчасову слідчу комісію з питань розслідування можливих фактів порушення законодавства у Міністерстві оборони, Збройних Силах, інших військових формуваннях, правоохоронних органах спеціального призначення, посади в яких комплектуються військовослужбовцями.

Таким чином у громадян з'явилась можливість звернутися до ТСК ВР з проблемних питань в ЗСУ, МО, ТЦК, ВЛК, МСЕК для збору фактів та випадків зловживань відносно військових.

До комісії можна звернутися, якщо є проблеми з: законними виплатами, відмові у лікуванні, відмові у відпустці, відправки на "нуль" без базової підготовки, невідповідними умовами знаходження на навчанні, невидачею базового обмундирування, а також іншим, що пов'язано зі зловживаннями, перевищенням повноважень, корупцією, неефективним керуванням, злочинними наказами, моральними та психологічними знущаннями тощо.

Для звернення потрібно заповнити форму онлайн за посиланням, на пошту [email protected] чи за номером телефону +38 096-648-29-11.

Діяльність цієї тимчасової слідчої комісії не займається розподіленням БК та техніки, пошуком зниклих безвісти, полоненими та загиблими.