RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

ЗСУ атакують під Куп'янськом, Бахмутом і на лівому березі Дніпра: нові карти боїв

Сили оборони України атакують під Куп'янськом, Бахмутом та на лівому березі Дніпра. Російські війська значно активізували штурмові операції поблизу Авдіївки.

Про це йдеться в аналітичному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: США самі не потягнуть допомогу Україні та Ізраїлю: що означає заява Остіна на "Рамштайн-17"

Харківська та Луганська області

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки та Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська), на північний схід і схід від Петропавлівки, а також у напрямку Сіверська. Український військовий оглядач Костянтин Машовець оцінив, що російські війська на Куп'янському напрямку завершують перегрупування сил і незабаром можуть посилити темпи наступальних дій у цьому районі.

Російські джерела стверджували, що 22 листопада українські війська здійснили наземні атаки поблизу Куп’янська та на південь від Кремінної.

Донецька область

У Генштабі України повідомили, що 22 листопада українські сили продовжили штурм на південь від Бахмута.

22 листопада російські війська продовжили наземні атаки поблизу Бахмута, але не зробили жодного підтвердженого просування. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські штурми поблизу Кліщіївки. Також в ЗСУ повідомили, що українські війська відбили контратаки росіян на північний захід від Горлівки в районі Південного.

Російські війська здійснили понад 22 невдалих штурми на схід від Новобахмутівки, на північ від Ласточкиного, поблизу Авдіївки, Сіверного, Первомайського.

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун заявив, що російські війська значно активізували штурмові операції поблизу Авдіївки, а українські війська в цьому районі спостерігають збільшення російських ударів за останню добу на 25-30 відсотків.

Російські блогери стверджували, що сили РФ нібито досягли невизначених успіхів поблизу Степового і що це поселення залишається спірною "сірою зоною".

Речник українського Таврійського угруповання військ додав, що погодні умови наразі не впливають на темпи бойових дій на Авдіївському напрямку, але зменшена кількість листя в цьому районі покращує видимість українців проти нападів російської піхоти.

"Південна вісь"

22 листопада російські війська продовжили наземні атаки в районі кордону Донецько-Запорізької областей, але не досягли підтверджених успіхів. У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська відбили російські атаки на захід від Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки).

У Генштабі ЗСУ повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Російські військові блогери стверджували, що українські сили продовжували атакувати лінію Роботине-Вербове.

22 листопада російські війська продовжили безуспішні атаки на заході Запорізької області. У Генштабі України повідомили, що війська РФ вели безуспішні штурми поблизу Роботиного та Кам’янського.

Українські сили зберігають позиції у східній (лівобережній) частині Херсонської області та, як повідомляється, атакували в цьому районі 22 листопада.

Раніше ми розповідали, які зміни в мобілізації можуть бути ухвалені до кінця року.

  • Вас також може зацікавити:

Росіяни атакували майже на всіх напрямках, Сили оборони просунулися на півдні: зведення Генштабу

Росія запустила "шахеди" по Україні, в одній з областей через уламки спалахнула пожежа: подробиці

ЗСУ "запакетували" ще сотні окупантів: оновлені дані Генштабу про втрати РФ