RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Захисникам - шкарпетки, собі - мільйони: голова ГО розповів, як депутати у Гірській ОТГ заробляють під час війни

Після виборів 2020 року більшість депутатів сільради Гірської ОТГ дивним чином обійняли посади працівників виконкому, за що почали отримувати додаткові зарплати, премії та матеріальну допомогу. При цьому сумісники є залежними від сільського голови Романа Дмитріва, і завжди підтримують у сесійній залі його рішення, навіть ті, що приймаються всупереч інтересам громади.

Про це у Facebook написав голова Громадської організації "Світле майбутнє громади" Хоменко Леонід.

За словами Хоменка, працевлаштуванням більшості депутатів Дмитрів створив "слухняну більшість", і опозиція при цьому "склала руки" та "стала провладною маріонеткою".

Інформація стосовно сум заробітних плат працівників сільради та штатних розписів була надана Гірською сільською радою офіційним каналом зв’язку на запит ГО "Громадський контроль. Відкритість. Прозорість. Підзвітність", зокрема офіційні звіти про розміри отриманих у 2022-2023 посадовцями виконавчого комітету, управлінь та відділів заробітних плат, премій та матеріальних допомог.

Питання конфлікту інтересів, які постійно виникають через те, що більшість депутатів Гірської ОТГ є співробітниками сільради, отримуючи матеріальні блага, має бути об'єктом уваги НАЗК, вважають місцеві активісти. Виплата премій по підрозділам сільради склала в середньому 200-250% від фонду оплати праці (ФОП), а виплата заробітних плат від ФОП за посадовими окладами перевищила 400%.

"Фонд оплати праці за посадовими окладами Управління Житлово-комунального господарства та капітального будівництва виконавчого комітету Гірської сільської ради, згідно штатного розпису, затвердженого 16 лютого 2023, склав 107 650 грн на місяць, а по факту тільки за червень 2023 було виплачено працівникам Управління ЖКГ та КБ 520 688.86 грн, що перевищує у 4,8 рази ФОП за посадовими окладами. При цьому 409 666,99 грн - це премії та матеріальні допомоги!", - коментує Леонід Хоменко.

Між тим, у Гірської сільради, з річним бюджетом у 300 млн грн, грошей на підтримку захисників України не вистачає, зазначає він.

"Днями відбувся ще один резонансний захід. Коштом працівників сільради, виконавчого комітету, управлінь гуманітарного розвитку, житлово-комунального господарства та комунального будівництва для 137 батальйону ЗСУ придбано 21 комплект військового вітровологозахисного одягу, 17 пар взуття, 200 пар шкарпеток. Загальна сума — 132 058 гривень… Для розуміння ситуації: із самого початку повномасштабної агресії тільки виконавчий комітет, управління гуманітарного розвитку та житлового-комунального господарства та комунального будівництва отримало із бюджету у вигляді заробітних плат, премій і матдопомог 42 348 249 грн", - розповів керівник місцевої громадської організації.