RU  UA  EN

Пʼятниця, 18 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

17 жовтня

Всі новини

Можливі погані наслідки: у яких ситуаціях не можна заряджати смартфон

Експерти розповіли, чому в деяких ситуаціях варто не поспішати із використанням зарядного пристрою, якщо батарея смартфона сіла.

Про це розповідає "Апостроф".

Читайте також: Вимкнути чи перезавантажити? Лайфхак з експлуатації телефону, що завис

Прихід з морозної вулиці у теплий дім

За словами експертів, хоч люди звикли ставити мобільний телефон на зарядку після повернення з вулиці. Однак взимку радять відмовитись від такої практики. Процес заряджання акумулятора не можна розпочинати після різкого перепаду температур. Це загрожує серйозними погіршеннями в дієвості батареї. Через це після повернення в квартиру з морозу треба зачекати, поки він не зігріється, однак не прискорюйте процес спеціально.

У кімнаті дуже висока температура

Телефон, що заряджається, нагрівається. А за умови спеки у приміщенні, ситуація може погіршитися. Для того, щоб не допустити перегріву смартфона, потрібно зробити кімнату прохолоднішою. Завісити вікна шторами, увімкнути кондиціонер і переконатися, що тумбочка чи стіл, де лежатиме пристрій, не будуть під прямими сонячними променями.

Включено якусь програму на телефоні

Як стверджують фахівці, коли телефон заряджається, краще не вмикати програми, ігри і не звантажувати нічого. Так є ризик перегріву смартфона. Під час зарядки потрібно закрити браузер і дочекатися закінчення процесу завантаження файлів. Тільки потім підключати зарядний пристрій.

Раніше ми писали, чому під час зарядки класти телефон на м'яку поверхню.

  • Вас також може зацікавити:

Що робити, якщо смартфон впав у воду: 11 корисних порад

Батарея довше прослужить: що потрібно знати про правило 20/80 при зарядці смартфона

Чому треба відключати смартфон перед протиранням екрана: корисний лайфхак